У музеях Волині попрацювали столичні реставратори

26 Листопада 2022, 14:02
Столичні реставратори у волинському музеї 435
Столичні реставратори у волинському музеї

Колектив Національного науково-дослідного реставраційного центру України відвідав музейні заклади Волинської області.

З 31 жовтня по 4 листопада столичні реставратори попрацювали у Волинському краєзнавчому музеї, Музеї історії Луцького братства, Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського, Володимирському історичному музеї імені Омеляна Дверницького та Камінь-Каширському народному краєзнавчому музеї. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

Під керівництвом заступниці генерального директора ННДРЦУ з науково-реставраційної роботи Тетяни Бичко, зазначається в дописі, художники-реставратори та наукові співробітники відділів кліматології та біологічних досліджень провели комплексну роботу в музеях. Обстежили музейні предмети: ікони, картини, археологічні знахідки, графічні твори, книги, стародруки, одяг, зброю, предмети декоративного мистецтва, меблі, музичні інструменти тощо. Визначили музейні цінності, які вимагають невідкладного консерваційного втручання та виконання термінових реставраційних заходів на базі музеїв. Надали консультативно-методичну допомогу музеям щодо дотримання температурно-вологісного режиму експозиційних і фондових приміщень та умов зберігання музейних предметів.
 
Поїздка здійснювалася за допомоги міжнародних партнерів: фонду ALIPH, Смітсонівського інституту та автотранспортної компанії UBER.
 
 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024