Росіяни вивезли з Херсона унікальні культурні цінності

20 Листопада 2022, 18:15
Міністр культури в Херсоні 1177
Міністр культури в Херсоні

Окупанти пограбували херсонські музеї.

Росіяни вивезли з Херсона унікальні культурні цінності, пограбувавши заклади культури – повідомляють у Херсонській ОВА.

Нелюди, яким невідомо поняття культури, цинічно розграбували культурну спадщину Херсонщини, вивізши з області вивезли унікальні експонати, яких немає більше ніде у світі.

Жахливі масштаби російського грабунку на власні очі побачив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, який відвідав Херсон. 

Обласний музей імені Олексія Шовкуненка до повномасштабного вторгнення рф – один із найкращих музеїв України. Зараз же заклад майже порожній – росіяни викрали звідси 80% колекції. Це унікальні та цінні роботи, а деяких взагалі не було більше ніде у світі. 

 

Обласний краєзнавчий музей зустрів порожніми стендами. Його теж не минули російські варвари. З музею вкрали найцінніші експонати, зокрема зброю та коштовні метали. Директорці закладу Тетяні Братченко оголосили підозру у вчиненні державної зради, оскільки протягом всього часу окупації вона та кілька працівників музею проводили заходи для окупантів. 

Гості зі столиці передали подарунки від Міністерства. Для обласної дитячої бібліотеки імені Дніпрової Чайки привезли набори дитячих книжок. А для художнього музею – картини українських художників. Це перший внесок у відновлення музею.

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024