У Таллінні презентували перший україномовний аудіогід в музеях Естонії

18 Листопада 2022, 13:23
У Таллінні презентували перший україномовний аудіогід в музеях Естонії 547
У Таллінні презентували перший україномовний аудіогід в музеях Естонії
З метою реалізації ініціативи Першої Леді України Олени Зеленської та за підтримки Посольства України в Естонії в Талліннському музеї лицарських орденів відбулася презентація першого в естонських музеях україномовного аудіогіда.
 
Про це повідомило Посольство України в Естонії.
 
Талліннський музей лицарських орденів став першим естонським закладом культури, в якому буде лунати українська мова. 
 
«Презентувала аудіогід директорка музею Катерина Лапіньш, яка висловила підтримку боротьбі українського народу проти російської агресії, наголосила на актуальності започаткування практики використання українськомовних гідів для забезпечення культурних потреб українців, зокрема тих, які тимчасово перебувають на території Естонії, рятуючись від російського агресора, а також поінформувала стосовно планів подальшого розвитку культурного співробітництва з українськими музеями», – йдеться у повідомленні.
Серед майбутніх спільних планів музею та Посольства – виставка українських орденів, а також спільне видання каталогу українських державних нагород. 
 
У своїй промові Посол України в Естонії Мар’яна Беца наголосила на важливості забезпечення культурних потреб українців, що мешкають в Естонії, і висловила впевненість, що це лише перший крок у практиці втілення україномовних аудіогідів в естонських музеях. 
 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024