Презентували книгу про історію найбільшої бібліотеки Рівненщини

17 Листопада 2022, 10:00
Презентували книгу про історію найбільшої бібліотеки Рівненщини 725
Презентували книгу про історію найбільшої бібліотеки Рівненщини

Відбулася презентація книги «80 визначних подій з життя бібліотеки: до 80-річчя з дня заснування Рівненської ОУНБ». Її написала директорка найголовнішої книгозбірні області – Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека, кандидатка історичних наук, заслужена працівниця культури України Валентина Ярощук.

Про це повідомляє Рівненська обласна рада.

Презентована книга є науково-довідковим виданням. Як розповіла Валентина Ярощук, у книгу ввійшли факти, події та яскраві сюжети з бібліотечного життя, включаючи життя персоналу та відвідувачів. Цих подій значно більше ніж 80.

«Настав такий момент, коли ми відчули від бібліотечної громади велику увагу. Відтак, виникла ідея написати цю книгу. Однак, основна мета – піднести значимість всіх бібліотек, і щоб всі зрозуміли на скільки вони потрібні суспільству», – поділилася Валентина Ярощук.

Читайте також: Створили аудіотур музеєм історії Острозької академії

На презентацію книгу завітали заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, депутатка обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко, науковці, письменники, творча інтелігенція, працівники та ветерани бібліотечної справи.

«В цьому закладі відбувається багато знакових заходів, які пов’язані з бібліотечною справою та з національним вихованням. Якщо в когось складається враження, що книгозбірні – це щось трохи віджите, то пані Валентина зі своїм колективом показує всім, що це зовсім не так. Я щиро дякую директору цього закладу, яка поклала достойну частину свого життя, щоб презентувати такий фоліант нашої української справи», – сказав Сергій Свисталюк.

В презентованій книзі вперше ґрунтовно досліджено на основі архівних документів, звітної документації бібліотеки, фактографічної інформації, документів внутрішнього використання історію заснування, становлення та розвитку найбільшої книгозбірні Рівненщини.

Читайте також: Рівненська обласна бібліотека створила виставку про УПА

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024