Україномовні аудіогіди з’явилися у 32 країнах

16 Листопада 2022, 17:46
Азербайджан, історико-художній заповідник «Гобустан» 1504
Азербайджан, історико-художній заповідник «Гобустан»

Уже 50 україномовних аудіогідів з’явилося у 32 країнах. Це 50 місць надзвичайного культурного та історичного значення, що зазвучали українською.

Про це повідомила Олена Зеленська.

«Коли обираєш мову на іноземному сайті, де доступно з десяток варіантів, але немає української... Коли під час подорожі заходиш до музею і просиш аудіогід, а там знизують плечима: лише російський... Думаю, багатьом із нас знайоме відчуття в цей момент: наче вагу твоєї мови й твоєї країни применшують.
Дуже важливо, щоб ніхто з українців більше не мав цього відчуття, особливо нині. Це одна з причин, чому ми працюємо над упровадженням українських аудіогідів у найвизначніших культурних пам’ятках: бо хочемо, щоб нашу мову чув увесь світ», – написала Олена Зеленська.

 

Перша Леді також розповіла про останні чотири аудіогіди, які відкрилися нещодавно:

  • Азербайджан, історико-художній заповідник «Гобустан». Унікальне місце, де знайдено понад 6 тисяч наскельних малюнків. Одне з перших на планеті, де зародилося мистецтво.
  • Словаччина, найбільший готичний храм Братислави – костел Святого Мартіна. Це найважливіша церква словацької столиці, яку відвідують мільйони туристів.
  • Норвегія, Осло – одразу два аудіогіди: на автобусному турі Oslo Hop-оn Hop-оff bus – він, до речі, уже пройшов тестування серед українців, яких прихистила країна, та в Музеї Фрама з унікальною експозицією, присвяченою полярним експедиціям.
На черзі обов’язково нові пам’ятки та нові аудіогіди українською. 
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром