У Новограді-Волинському хочуть перенести в інше місце радянські гармату й танк

13 Листопада 2022, 12:00
Радянський літак у Новограді-Волинському 1316
Радянський літак у Новограді-Волинському

 На засіданні комісії з питань топоніміки й охорони культурної спадщини, яка діє при виконавчому комітеті Новоград-Волинської міської ради, вирішували долю пам'ятників радянської доби.

Засідання відбулося під головуванням заступниці міського голови Наталії Борис – пише газета Звягель.

Члени комісії обговорили рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики України щодо пам’яток історії місцевого значення радянського періоду, напрацювали алгоритм дій щодо перенесення пам’ятників, пам’ятних знаків, відповідно до чинного законодавства України, та схвалили рекомендації:

— демонтувати та перенести пам’ятний знак на честь військових з’єднань і частин, які визволяли місто від нацистських загарбників «Гармата» та п’єдестал на територію філії Краєзнавчого музею — музею просто неба в с. Наталівка; наразі, згідно зі зверненням, тимчасово передати пам’ятний знак на зберігання 140-му батальйону територіальної оборони ЗС України;

— розфарбувати радянську символіку на пам’ятному знаку на честь визволення міста (літак МІГ-19) та в разі погодження Міністерства культури та інформаційної політики України здійснити демонтаж і перенести його на територію філії Краєзнавчого музею — музею просто неба в с. Наталівка;

— управлінню культури і туризму міської ради підготувати пакет документів для отримання дозволу Міністерства культури та інформаційної політики України на перенесення могил радянських воїнів на територію центрального кладовища по вул. Василя Стуса, 7.

Напрацьовані пропозиції та рекомендації комісії надані на розгляд міського голови.

 

Читайте також:   До Верховної Ради внесли проєкт постанови про перейменування Новограда-Волинського

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024