Верховна Рада підтримала в першому читанні проєкт закону про пенсії для борців за незалежність

04 Листопада 2022, 16:26
Верховна Рада підтримала в першому читанні проєкт закону про пенсії для борців за незалежність 1005
Верховна Рада підтримала в першому читанні проєкт закону про пенсії для борців за незалежність

Верховна Рада підтримала в першому читанні проєкт закону «Про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо борців за незалежність України у XX столітті)».

Про це повідомив народний депутат Володимир В'ятрович.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», поширивши його дію на громадян України, які відповідають одночасно трьом критеріям:
 
По-перше, відповідно до Закону «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті» мають статус борців за незалежність України у XX столітті.
 
По-друге, відповідно до Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» зазнали репресій за політичними або релігійними мотивами у формі позбавлення волі (ув’язнення) або примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричного закладу. 
 
І, по-третє, ці особи мають бути реабілітованими у встановленому законом порядку.
 
«Нагадаю, в рамках #декомунізація Україна оновила процедуру реабілітації, скасувавши старі совєтські обмеження. Сподіваюся вже незабаром закон буде ухвалено вцілому і борці за незалежність почнуть отримувати належну їм допомогу від держави, яка незалежна саме завдяки їм. Певен, що попри додаткові витрати, це зробить Україну не біднішою, а сильнішою», – написав Володимир В'ятрович.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024