У Рівному презентували виставку «Княгині та князівни»

02 Листопада 2022, 15:33
У Рівному презентували виставку «Княгині та князівни» 1277
У Рівному презентували виставку «Княгині та князівни»

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї, в рамках Міжнародного мистецького проєкту «Ляльки мандрують світом», презентували виставку «Княгині та князівни». Виставковий проєкт присвячений дружинам та донькам князів Русі-України Х – ХІІІ століття, жінкам княжих родів. 

Про це повідомляє Рівненський обласний краєзнавчий музей.

Куратором виставки є завідувачка сектору мистецтв – Тетяна Міненко. Ляльки є з усіх регіонів нашої країни, їх також виготовили українські мисткині, що проживають у Норвегії та Німеччині. Організаторами виставкового проєкту є — Тетяна Золочевська (Бремен, Німеччина) та Ніна Хаґен (Осло, Норвегія).

Читайте також: Руські княгині чи європейські принцеси: жінки, які керували Луцьком, Волинню і Європою

«Окремим блоком на виставці представили ті персоналії, що пов’язані з Волинню та Рівненщиною. Це Гальшка Острозька, Костянтин Іванович Острозький, Юліанія Гольшанська та Анастасія Заславська», – повідомляють організатори.

У музейній виставковій залі експонується 65 ляльок, які представляють 26 історичних персонажів. 

Майстрині використали традиційну техніку вузлової текстильної ляльки та вдягнули їх в шати візантійських царівен, княгинь Русі-України, скандинавських та німецьких принцес та королев. Виставку доповнили картинами рівненських художників із фондової колекції музею. 

Працювали над її створенням працівники сектору мистецтв – Тетяна Міненко та Оксана Лозяк, а також столяр музею IV розряду Олександр Мельничук. Виставка буде діяти місяць.

Читайте також: «Чорна княгиня»: історія Гальшки Острозької

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024