Музей Голодомору презентував нову відеоекскурсію для школярів 1-6 класів

28 Жовтня 2022, 11:46
Музей Голодомору презентував нову відеоекскурсію для школярів 1-6 класів 514
Музей Голодомору презентував нову відеоекскурсію для школярів 1-6 класів
Нова відеоекскурсія, в якій використані елементи пісочної анімації, дозволить наймолодшим відвідувачам віртуально побувати в музеї та більше дізнатися про Голодомор.
 
Про це повідомили на сторінці музею в фейсбуці.
«Наш музей постійно шукає нові шляхи і засоби, які допомогають доносити правду про Голодомор-геноцид до українського суспільства. Оскільки всі ми хочемо, щоб наше молоде покоління було освіченим, зокрема, в історичній тематиці, багато наших занять та екскурсій спрямовані на те, щоб розповідати дітям різного віку про Голодомор. Це важливо, адже кожна нація має в своєму минулому події, які впливають на формування її історичної пам’яті та ідентичності. Голодомор як раз і є однією з таких тем для нас, українців. Попри всю її складність і трагічність, дітям надзвичайно важливо знати її і розуміти, щоб у майбутньому користуватися історичними знаннями, розуміти, де є маніпуляції чи неправдиві історичні факти. А ще, проговорюючи такі трагічні сторінки свого минулого, нація зцілюється», – зазначила під час презентації заступниця генерального директора Музею Голодомору Юлія Коцур.
 
Про те, як говорити з дітьми про Голодомор, щоб не травмувати їх, розповіла завідувачка екскурсійно-освітнього відділу Яна Городняк. Зокрема, вона не рекомендує переглядати документальні та художні фільми про Голодомор, розраховані на дорослу аудиторію. 
 
 
Це стосується й деяких мультфільмів, які прийнятні для школярів старшого віку, але не для малечі. Водночас саме візуалізація є найкращим методом донесення складної інформації до дитячої аудиторії. Задля цього й була створена  відеоекскурсія, що розрахована для дітей молодшого шкільного віку. 
 
Її доповнює пісочна анімація, яка вдало ілюструє події Голодомору, оскільки за стилістикою і кольорами нагадує старі фотознімки. Під час екскурсії діти віртуально побувають у музеї, побачать його експозицію та унікальні експонати, дізнаються їхні історії, почують спогади про Голодомор від свідків тих подій та ознайомляться з основними подіями 1932–1933 років. 
 
У відеоекскурсії основна увага зосереджена на розповідях про людяність, яка допомагала українцям вижити в ті жорстокі часи, та боротьбі українців, які не корилися долі, а боролися за свою свободу і права. Відеоекскурсію розробив екскурсійно-освітній відділ Музею Голодомору. 
 
Пісочну анімацію створив Київський театр пісочної анімації «Золотий Лев». Голосом музейної екскурсії стала Софія Любченко – вихованка колективу дитячого театру «Інкунабула» Київського палацу дітей та юнацтва. Також під час відеоекскурсії діти зможуть поспілкуватися з екскурсоводом та задати свої запитання.
 
Зареєструватися на екскурсію можна за цим посиланням.
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром