Спілка археологів України запускає проєкт про спадщину, яку вкрала росія

27 Жовтня 2022, 18:00
Спілка археологів України запускає проєкт про спадщину, яку вкрала росія 1356
Спілка археологів України запускає проєкт про спадщину, яку вкрала росія
Питання привласнення, вивезення, викрадення, знищення українських культурних цінностей (зокрема археологічних знахідок) представниками росії актуалізовано від початку повномасштабного вторгнення і пограбуванням низки українських музеїв (зокрема Мелітопольського). 
 
ВГО «Спілка археологів України» розпочинає проєкт «Археологічна спадщина, вкрадена Росією» – інформаційно-просвітницьку кампанію про «вкрадене», “знищене”, «привласнене», «поцуплене», «переписане» російською імперією. Про це повідомили на сторінці громадської організації у фейсбуці. 
 
Археологи привертатимуть суспільну увагу до питань системного вивезення українських історичних цінностей в росію, висвітлюючи багатовікові імперські стратегії привласнення й плюндрування національних культур, розповідатимуть про «поцуплені» археологічні артефакти, «вкрадені» ідеї, «знищених» інтелектуалів тощо.
 
У кожному випуску – окрема історія: про виявлення археологічних знахідок, «механізм привласнення» росією в дії, викрадення думок й результатів археологічних досліджень, викривлення історії, «викреслювання» людських доль тощо.
 
 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024