У Берестечку діє виставка, присвячена боротьбі українського народу за незалежність і волю

11 Жовтня 2022, 09:00
Виставка, присвячена боротьбі українського народу за незалежність і волю ФОТО 503
Виставка, присвячена боротьбі українського народу за незалежність і волю

Виставка, присвячена 80-й річниці створення Української Повстанської Армії та Дню захисників і захисниць України, діє в Берестечківському народному історичному музеї.

Фото були опубліковані на сторінці Берестечківської міської територіальної громади.

З-поміж представлених речей, що відображають боротьбу не одного покоління українців за Незалежність і волю, в експозиції містяться матеріали часів повстанської доби. Серед них – диски до кулеметів, фрагменти зброї, обрізи, а також Євангеліє місцевого священника, зв’язкового УПА Пилипа Романюка.

Важливе місце в даній виставці відведене сучасній війні України з росією. Чимало речей було привезено з фронту самим воїном-захисником, директором Берестечківського музею Олегом Дергаєм. До уваги відвідувачів виставки – трофейні речі російських окупантів, зокрема шолом і штани танкіста, кепка, кітель, сірники, жувальна гумка.

«Розпаковуючи посилки, ми з побратимами перш за все шукали у них дитячі листи й малюнки! Бувало, навіть сперечалися котрий із них кому дістанеться. Творіння дитячих рук неодмінно прикрашали стіни наших тимчасових помешкань. Змінюючи позиції, ми завше везли з собою ікону Покрови Пресвятої Богородиці і ті ж самі дитячі малюнки, по-праву вважаючи їх одними з найнадійніших оберегів», – розповідає Олег Анатолійович.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024