На семінарі з міжвоєнної історії України презентують книжку «Україна й українці в постімперську добу»

04 Жовтня 2022, 14:00
Міжвоєнна історія України 893
Міжвоєнна історія України

Відділ історії України 20–30-х рр. ХХ ст. Інституту історії України НАН України продовжує постійний Семінар з міжвоєнної історії України, на якому співробітники відділу планують ділитись своїми відкриттями та напрацюваннями.

П'яте засідання семінару відбудеться 5 жовтня 2022 р. о 17:00 за київським часом – повідомляють на фейсбук-сторінці цієї установи.

Доповідачем на п'ятому засіданні семінару, ідеться в повідомленні,  стане завідувачка відділу Інституту історії НАН України, член-кореспондентка Національної академії наук України Лариса Якубова. Вона виступить із доповіддю «Є у революції початок, нема у революції кінця?».
 
Під час доповіді відбудеться презентація першої книги серії «Україна. Нариси історії» «Україна й українці в постімперську добу (1917—1939) (Київ: Академперіодика, 2021) та першої книги трикнижжя «Випробовуючи долю, гартуючи волю. Україна й українці в ХХ — на початку ХХІ ст.» (Київ: КЛІО, 2022).
 
Під час семінару в усіх охочих буде нагода дізнатися:
— Про обставини створення наративу, проблеми, які виникали під час роботи над рукописом і на етапі видання;
— Про формування концепції та місце трикнижжя в проєкті «Україна. Нариси історії»;
— Про місце і роль Української революції в історії Європи;
— Про обставини і суперечності народження модерної української нації та перипетії її поступу впродовж міжвоєнного періоду;
— Про особливе обличчя українського радянського проєкту та його долю в СРСР;
— Про «українську амальгаму» та непереборні процеси становлення сучасної української ідентичності.
 
А також нагода поставити свої запитання співавторам книги Станіславу Кульчицькому, Ларисі Якубовій та Геннадію Єфіменку.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024