В Острозі презентують арт-бук про Полісся

03 Жовтня 2022, 11:34
В Острозі презентують арт-бук про Полісся 521
В Острозі презентують арт-бук про Полісся
У Музеї книги та друкарства відбудеться презентація арт-буку Ірини Баковецької-Рачковської «#Полісся_як_Всесвіт».
 
Про це повідомили на сторінці музею в фейсбуці.
 
Це нове унікальне та креативне видання письменниці, дослідниці, голови Рівненської організації Національної спілки письменників України, директорки Рівненського обласного центру народної творчості, яке нещодавно побачило світ у видавництві «Саміт-книга». 
 
Книга поєднує в собі літературний доробок письменниці – вірші, які авторка виконує у характерній для тематики видання манері – тексти зі вставками-голосіннями, проспівуванням окремих рядків фольклорним солоспівом, а також світлини «родзинок» Рівненського Полісся з QR-кодом для переходу на повну інформацію про зображені на цих фото регіональних елементів нематеріальної культурної спадщини.
 
Видання є своєрідною енциклопедією краси та містичності Рівненського Полісся, а також – візитною карткою творчості авторки, яка оспівує культурну велич свого краю. 
 
Тексти віршів, які наповнені глибокими містичними художніми образами, голосом предків та оспівуванням традицій та цінностей свого етнічного світогляду звучатимуть в контексті авторського літературного перформансу «етно-вірші» - читання із поліським солоспівом.
 
В рамках презентації арт-буку письменниця проведе візуалізований лекторіум про «родзинки» нематеріальної культурної спадщини поліщуків:
  • тисячолітній обряд Водіння куста, який та проводиться на Трійцю і сьогодні; 
  • мацик, як основний елемент культури харчування на Рівненському Поліссі; 
  • серпанкове полотно, що є символом та особливістю ткацької традиції даного регіону; 
  • традиції обробки та виготовлення прикрас та ікон з бурштину.
Під час презентації діятиме тематична фотозона для селфі з авторкою, а також можна буде придбати книгу з автографом письменниці – 20% з виручених коштів за книги буде спрямовано на потреби інженерно-саперного підрозділу артилерійської батареї письменника Сергія Гридіна
 
 Ірина Баковецька-Рачковська запрошує зробити благодійний внесок на потреби ЗСУ. Захід пройде у вівторок, 4 жовтня. Початок о 13:00.
 
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024