У Рівному презентували вишиту бісером геральдичну карту України

29 Вересня 2022, 16:27
У Рівному презентували вишиту бісером геральдичну карту України 2264
У Рівному презентували вишиту бісером геральдичну карту України

Розробниками проєкту стали Олег і Леся Стечкевичі. Головна ідея – на мапі розміром 1,8 м на 1,2 м вишити бісером  герби обласних центрів та регіонів України, тризуб та напис «Україна». Для цього було виготовлено 26 «заготовок», які розіслали в усі, окрім окупованих, області нашої держави.

Патріотичну ідею втілювали в життя освітяни. Про це повідомляє Рівненська обласна рада.

За педагогів з тимчасово окупованих територій карту вишивали всі охочі вчителі та учні. Від Рівненщини цей проєкт підтримали педагоги Котівського ліцею, а вишивали її зі школярами та їхніми батьками. 

Вишиту геральдичну карту України презентували в Рівненському обласному краєзнавчому музеї під час патріотичного заходу «І оживе твій дім, Земля Свята! В єднанні його сила!».

Читайте також: Рівненському краєзнавчому музею подарували карту ХІХ століття

Участь у презентації взяв і заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

«Саме сьогодні українці, як ніколи, повинні бути об’єднані спільним прагненням – перемогти! І такі патріотичні проєкти – гарний приклад єднання всієї країни навколо однієї мети. Сьогодні ми нарешті зрозуміли важливість та силу культурного-мистецького фронту, усвідомили, скільки часу було втрачено, і як важливо надолужити те, чого не робили раніше. На цій мапі бачимо червоно-чорний прапор УПА, який до війни в Україні не всі сприймали належно. І він поруч з нашим державним прапором як справжнє тло єдиної соборної України, котра переможе!» – зауважив Олексій Бучинський.

Вишита бісером геральдична карта України упродовж місяця експонуватиметься в актовій залі музею.

Читайте також: У Рівному допоможуть підготуватися до ЗНО та ДПА з історії України

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024