Долучайтеся до спеціальної номінації фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки»

19 Жовтня 2022, 10:00
Ужгородський кафедральний собор 1192
Ужгородський кафедральний собор

Уже вчетверте в межах української частини фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» відбудеться спеціальна номінація «Відео». Її головна мета – зібрати під вільною ліцензією якомога більше якісних відеороликів нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Про це повідомили організатори.

Минулого року перше місце у спецномінації «Відео» отримав ролик Ельдара Сарахмана, який показує приголомшливу красу єврейського кладовища на вулиці Зеленій у Чернівцях.

Цьогоріч за результатами спецномінації журі визначить авторів трьох найкращих відео, які отримають призи від організаторів.

Звернуть увагу: у звʼязку з воєнним станом в Україні, участь у конкурсі можуть брати лише відео, що були зняті до 23 лютого 2022 року (включно).

Вимоги до відео:

Роботи, які ви подаєте на конкурс, обов’язково мають бути власного авторства, містити ідентифікатор об’єкту (ID) та географічні координати тощо. Також відео повинне чітко висвітлювати об’єкт культурної спадщини.

  • Формат: Theora чи Webm, роздільність файлу — не менше 720 пікселів за меншою стороною (наприклад, 1280х720). Про конвертацію відео читайте тут.
  • Рухи мають бути повільними, щоб можна було зосередитися на деталях зображення. Для цього можна використовувати штатив чи стабілізатор.
  • Зображення повинне мати помірну насиченість.
  • Відеозапис має бути зроблений в межах однієї місцевості, не «колажем» різних віддалених один від одного об’єктів.
  • Відеозапис повинен мати зрозумілу описову назву.
  • Обробка у відеоредакторах дозволяється, але помірна.
  • Аудіо: можна подавати без звуку. Якщо звук на фоні є, то бажано, щоб він перебував на однаковому рівні протягом усього відео. Різкі гучні сторонні шуми не бажані. Якщо ви щось розповідаєте, рекомендуємо додати субтитри. Можна використовувати або власне виконання музики (що написана й виконується вами), або взяти аудіо під вільною ліцензією. Використовувати чужу музику без вільної ліцензії — заборонено.

Читайте також: Запрошують долучитися до фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки»

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024