В Україні запустили мультимедійний літопис «Життя війни»

24 Вересня 2022, 15:19
Війна 672
Війна

В Україні запустили мультимедійний літопис «Життя війни».

Команда громадської організації «Лабораторія журналістики суспільного інтересу» запустила новий мультимедійний проєкт «Життя війни». Організатори говорять, що місія проєкту — задокументувати сучасну історію України на тлі російсько-української війни.

Про це пише «Суспільне»

"Для нас у Лабораторії, для мене особисто важливо висвітлювати події тут і зараз, але на другий місяць війни я зрозуміла, що ми можемо втратити історію. (...) Цей проєкт об’єднує журналістські матеріали, які є верифіковані, і, на нашу думку, мають історичну цінність, щоб через 5–10 років кожен дослідник міг зрозуміти, що відбувалось у Сарнах або як пережили події у Бородянці", — зазначає директорка Лабораторії та керівниця проєкту Наталка Гуменюк.

Активісти запустили мультимедійний літопис
 

Координаторка проєкту Інна Неллес додає:

 "Наразі проєкт має близько 20 партнерів: це і великі національні онлайн-медіа, і маленькі редакції незалежних ЗМІ з областей. Нам важливо зафіксувати, як змінилося життя українців у великих та маленьких містах, на прифронтовій території та в тилу, у щойно звільнених від окупації селищах та містах, які саме зараз боронять свою свободу".

Команда проєкту документує життя українців, окремих підприємств чи громад у різних куточках країни і таким чином формує літопис історії України після 24 лютого 2022 року.

Організатори запрошують редакції українських видань та/або окремих журналістів стати партнерами проєкту. Усі деталі можна дізнатися тут.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024