Подружжя Адамкевичів із Володимира на фото кінця ХІХ століття

22 Вересня 2022, 12:27
Емілія та Цируль Адамкевич 1098
Емілія та Цируль Адамкевич
У мережі оприлюднили світлину володимирчан – Емілії та Цируля Адамкевичів.
 
Фото опублікували на сторінці Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» в фейсбуці..
 
Фото зроблене у салоні «Gosko i Berger». Він існував з 1897 року. Пізніше, два підприємці відкрили самостійні студії. Бергер Арій у 1899 році вже мав свій салон, а Госке Абраам у 1902 році відкрив фотосалон «Гласке». 
 
Фото датують 1897–1899 роками. На світлині подружжя Адамкевичів. 
 
«На перший погляд, одягнені доволі суворо, але це мода ХІХ століття і вона такою була, у всіх значеннях цього слова, особливо для жінок. Пишне рококо змінюється простим ампіром у Франції. У першій третині століття починається вікторіанська епоха у Англії. У моді прості сукні, невеликі елегантні капелюшки, скромні зачіски з прямим проділом. Ще один напрям, який охопив європейську моду – романтизм, якому притаманні довгі сукні й шлейфи, плащі, тонкі діадеми у волоссі. До речі, для суконь в ті часи вибирали м'які, гладкі і тонкі тканини, зокрема, батист, серпанок, муслін, перкаль. Спідниця була не надто довгою і залишала відкритою ступню», – йдеться у дописі.
Емілія є представницею моди кінця ХІХ століття. Жіночі сукні в 1890-х роках залишалися важкими та задрапірованими, але силует змінювався в бік пісочного годинника. Жінки підкреслювали у такій сукні талію, а стегна, груди, а рукава робили дуже об'ємними.
 
Чоловічий костюм теж зазнавав змін. Наприклад, на початку століття вважалися модними сюртуки, мереживні жабо, туфлі з великими пряжками і ботфорти. Під кінець ХІХ століття чоловічий одяг набув більш звичного нам вигляду, тому одяг Цируля не є таким пишним, адже він одягнений у костюм, по верх якого простий сюртук.
 
 
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024