У Києві з'явилася вулиця Князів Острозьких

08 Вересня 2022, 16:16
Джерело: Олег Слабоспицький 2111
Джерело: Олег Слабоспицький

У Києві перейменували вулицю Московську на вулицю Князів Острозьких. 

Про це повідомив голова експертної топонімічної комісії Києва Олександр Алфьоров.

Однак комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування спершу не підтримала перейменування через іншу пропозицію від депутатки Дінари Габібуллаєвої від фракції «Європейської солідарності»

Читайте також: Як князі-меценати перетворили Острог на центр духовності

«Друзі, цими хвилинами сталась одна з найбільших світоглядних державницьких трагедій України. В Києві і далі буде вулиця Московська… її не перейменують на князів Острозьких. Це рішення відбулось сьогодні, у річницю перемоги князя Костянтина Острозького в битві під Оршею проти Московського війська. На комісії з місцевого самоврядування, що мала затвердити перед винесенням на сьогоднішнє голосування депутатами, перейменування вул Московської на князів Острозьких. Проте, перша заступниця голови комісії Дінара Габібуллаєва від фракції «Європейської солідарності» запропонувала перейменувати Московську на «Європейського Союзу», – йдеться у дописі.

Зрештою Київська міська рада проголосувала за перейменування на честь князів Острозьких. Цю інформацію також підтвердив міський Києва Віталій Кличко.

Читайте також: У Литві святкують 508-му річницю розгрому московитів під проводом князя Острозького

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024