Якою була мода початку ХХ століття: портрет невідомої панянки

05 Вересня 2022, 18:02
Портрет невідомої жінки 1340
Портрет невідомої жінки

Державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» опублікував фото з приватної колекції жительки Володимира початку ХХ століття, на якому зображена невідома панянка.

Світлину датують саме цим періодом, зробивши висновок із вбрання, в яке одягнена жінка. Про це пишуть на сторінці заповідника у фейсбуці. 

«Початок ХХ століття для жіночої моди ознаменувався силуетом пісочного годинника. Жінка 1900-х – це жінка з пишними низькими грудьми та широкими стегнами. Блузка та сукня закривали щільно тіло, аби не було видно грудей. Груди можна було «трішки показати» лише на світському заході – на балу. У повсякденні жіноча сукня мала бути скромною. Талія підкреслювалася або красивим ременем, або стрічкою. Вирізи суконь мали комірці (як на фото). На жаль, ми не можемо бачити низ сукні чи спідниці, але напевно спідниця волоклась по підлозі і мала шлейф.

Сукня оздоблена різноманітними намистинами чи паєтками, що півхвильками прикріпленні до вирізу сукні та по лівій виточці грудей. Ймовірно, сукня була на запах. Звідти така оздоба.

Комірець защібнутий під самою шиєю. На білій блузі – брошка. Зазвичай вони були коштовними (могли бути сімейною реліквією).

Зачіска доволі проста. Кучері закріпленні зверху та зібрані в вузол.

Взуття на фото не видно, але на початку ХХ століття воно було дуже витонченим. Вже були моделі туфель зі шнурівками, ґудзичками та лакованою шкірою. Не менш гарними були утеплені боти та чоботи для поїздки на конях», – описують у публікації.

Читайте такожЯкою була мода на Волині у 1930-ті роки

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024