«На пам'ять любій Леонці від Влади»: фото 1920-х років із Володимира

02 Вересня 2022, 14:52
Фото 1920-х років із Володимира 731
Фото 1920-х років із Володимира

У мережі оприлюднили світлину 1920-х років із фотосалону І. Штерна у Володимирі

Фото опублікували на сторінці Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» у фейсбуці.

Відомо, що цей заклад був на вулиці Цвинтарній, 1 (нині – Лодомирська). На цьому фото міститься напис: «На пам'ять моїй любій Леонці від Влади».

«Тож з підпису стає зрозуміло, що на фото зображена панянка Влада, яка точно у нашому місці була яскравою модницею, адже, попри архаїчне, а воно таки було архаїчним середовищем, яке панувало в 20-х роках, ХХ ст. – обстригла коси і носила каре. Ми не знаємо чи її волосся мало природні кучері чи вона їх підкручувала, але зачіска у Влади була на висоті», – йдеться у дописі.

Читайте також: Фото володимирчан з фотосалонів початку ХХ століття

Очевидно, що у дівчини вечірній образ, адже її зачіску підтримує новомодний аксесуар, це лише натякає на те, що вечір мав бути не монотонний. Швидше за все вона збиралася на свято де були танці, і такий аксесуар на голові, дозволяв довше тримати накручені хвильки волосся або ж зачіску в цілому.

«Накрутити волосся у 20-роках минулого століття було справжнім випробуванням. Фен важив до 2 кг і через ризики займання його треба було тримати на витягнутій руці. Напіввідкриті плечі додають панянці ніжності, а подовжене намисто гарно підкреслює жіночність», – зауважують наукові співробітники.

Читайте також: Столітні кольорові фото з Волині

Читайте також: У Володимирі на початку минулого століття працював фірмовий магазин капелюхів

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024