Онлайн-курс з історії Криму доступний на міжнародній освітній платформі

12 Серпня 2022, 13:36
Онлайн-курс з історії Криму доступний на міжнародній освітній платформі 691
Онлайн-курс з історії Криму доступний на міжнародній освітній платформі

Український інститут у співпраці зі студією освіти онлайн EdEra запустив безкоштовний курс «Crimea: History and People» («Крим: історія та люди») англійською мовою. Курс із 12 відеолекцій доступний на міжнародній освітній платформі Udemy

У ньому про минуле і сьогодення Криму розповідається через призму корінного народу – кримських татар. Про це повідомляє Український інститут національної пам'яті.

Зокрема, онлайн-курс розповідає стародавню історію Криму та історію Кримського ханату, висвітлює складні відносини у Чорноморському регіоні, колоніальну політику Російської імперії щодо півострова, звертає увагу на примусову депортацію кримських татар радянським режимом у 1944 році. 

У фокусі також тривала боротьба кримських татар за право повернутися на батьківщину та їхня культура. Крім того, автори курсу привертають увагу до руйнівних наслідків тимчасової окупації півострова росією, яка триває з 2014 року. 

Курс також вписує історію Криму у світовий контекст, зокрема у розрізі сучасних проблем корінних народів, політичних, військових і світоглядних викликів сьогодення.

«Розуміти процеси, що відбувалися та відбуваються на Кримському півострові, критично важливо для іноземців в контексті сучасних подій. Ми нарешті пишемо самі власну історію. Тому нам важливо було створити перший в англомовному світі курс, який систематизує знання про історію Криму та кримських татар, що був створений у кооперації українських та кримськотатарських дослідників», — коментує заступник генерального директора Українського інституту Алім Алієв.

Онлайн-курс «Crimea: History and People» розроблено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Читайте також: Ukrainian Brits: створили проєкт на підтримку України та збереження її історичної спадщини

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024