У Львові відкрилася виставка портретів білоруських політв'язнів

10 Серпня 2022, 09:00
Виставка портретів білоруських політв'язнів 669
Виставка портретів білоруських політв'язнів

У відвідувачів виставки є можливість написати  листа у в’язницю та висловити свої слова підтримки.

9 серпня в Музеї історії України (місто Львів) відкрилася виставка портретів політв'язнів «Кольори білоруської революції».

9 серпня 2020 року, який змінив життя багатьох білорусів та білорусок, став точкою неповернення для сотень тисяч людей. 
 
«Два роки потому, також 9 серпня, на фотовиставці «Кольори білоруської революції» ми розповімо про те, що відбувалося на маршах свободи 2020 у Білорусі й покажемо тих політв'язнів, чиї долі тісно пов'язані з Україною. Згадаємо тих, хто заплатив за своє прагнення до свободи й боротьбу за неї найвищу ціну. Крім того, за ґратами в Білорусі перебувають також і ув'язнені громадяни України. І сидять вони тільки тому, що підтримали у 2020 році протести проти фальсифікації виборів та лукашенківської Білорусі. Сидять за ґратами активісти та журналісти, які працювали з темою України та любили Україну, сидять люди, які висловилися проти повномасштабного вторгнення Росії в Україну після 24 лютого», – ідеться в анонсі до події на фейсбук-сторінці музею.
 
У відвідувачів виставки є можливість написати політв'язням у в’язницю листа та висловити свої слова підтримки. Адже їм важливо знати, що їх не забули й що на їхнє визволення чекають не тільки їхні близькі.
 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024