Острог: у Музеї книги та друкарства презентуватимуть мультимедійну книгу, присвячену Острозькій Біблії

08 Серпня 2022, 10:45
В Острозі презентуватимуть  мультимедійну книгу 782
В Острозі презентуватимуть мультимедійну книгу

Презентація книги присвячена 441-річчю Острозької Біблії.

12 серпня в Музеї книги та друкарства міста Острога 12 відбудеться презентація мультимедійної книги,  присвяченої Острозькій Біблії – повідомляють на фейсбук-сторінці цього закладу.

В анонсі йдеться, що зображення проєктується  на сторінки, які відвідувачі можуть перегортати. Книга містить 28 сторінок, на яких розповідається про титульну сторінку, друкаря та процес друку книги, про сторінку з гербом та передмову Василя-Костянтина Острозького, передмову Смотрицького, вірші, переклад та текст Біблії, папір і водяні знаки, оформлення.

Електронна книга — українська розробка студії @3dcomlab. Компанія створює нові рішення в музейному та виставковому обладнанні в поєднанні з новими технологіями.
 
Музей книги та друкарства останніми роками змінює підходи до показу спадщини, яку оберігає. У 2019 році експозиційна зала першого поверху була обладнана панорамною проєкцією на стіни та сенсорними панелями. Надалі в музеї був створений аудіогід та зацифровані деякі рукописні книги. За ініціативи заступника голови Рівненської ОДА Сергія Гемберга та за підтримки управління культури музей отримав мультимедійну книгу.
 
Подія присвячена 441-річчю Острозької Біблії. 12 серпня 1581 р. в Острозі надрукована книга святого письма, що є визначною пам’яткою книгодрукування в Україні. Це перше повне видання канонічного біблійного тексту церковнослов’янською мовою.
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром