У Національному музеї народної архітектури хочуть створити книгу про борщ

02 Серпня 2022, 13:21
У Національному музеї народної архітектури хочуть створити книгу про борщ 1075
У Національному музеї народної архітектури хочуть створити книгу про борщ

У Національному музеї народної архітектури в Пирогові хочуть створити книгу спогадів із рецептами українського борщу і запрошують долучитися до цього всіх охочих. 

Про це повідомила директорка музею Оксана Старак-Повякель під час відкриття виставки, присвяченої нематеріальній спадщині України, у межах заходу «Благословенна Україна: нематеріальна культурна спадщина ЮНЕСКО», пише Суспільне.

«У нас народилася чудова ідея – зробити книгу, і не просто книгу кулінарних рецептів, а зібрати емоційні згадки про борщ. Ми сподіваємося, що нам вдасться до кінця цього року видати гарну, живу – не штучну й вигадану – а саме живу збірку про цю страву», – сказала Старак-Повякель.

Співробітники вже почали наповнювати книгу власними історіями. У музеї додали, що формат текстів може бути довільним – не лише з викладом рецептів, а й з особистими спогадами та навіть фотографіями, їх обовʼязково долучать до книги. А за кожним опублікованим текстом зберігатиметься авторський стиль – виправляти будуть лише граматику.

«Я буду писати про традиційний галицький борщ, у якому взагалі немає капусти, але від цього він не перестає бути борщем. І обов’язково розповім про лемківський різдвяний борщ з вушками. Але ми хочемо побачити саме історії, які в когось будуть пов’язані з бабусею, в інших – зі свекрухою, бо когось саме вона навчила готувати гарний борщ, у декого – з дитинством або місцевістю», – зазначила директорка музею.

Свої історії можна залишити у книзі в музеї або надіслати співробітникам на пошту.

Нагадаємо, що Український борщ внесли до Списку культурної спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024