Новоград-Волинський: колекція літературно-меморіального музею Лесі Українки поповнилася портретом видатної краянки

21 Липня 2022, 18:00
Подарунок музею 1242
Подарунок музею

Картину-портрет художник створив з нагоди 151-річниці з дня народження Лесі Українки й подарував музею.

На днях художник Артур Хачатрян (Artman) завітав до музею Лесі Українки в Новограді-Волинському та подарував свою авторську роботу, присвячену видатній письменниці: «Я в серці маю те, що не вмирає!». Про це повідомляють на фейсбук-сторінці закладу.
 
Картина, йдеться в дописі,  була створена з нагоди 151-річниці з дня народження Лесі Українки, але потрапила до музею лише зараз.
 
Варто нагадати, що з 11 вересня минулого року у виставковій залі музею діяла виставка Хачатряна «Леся – душа України», присвячена 150-річному ювілею письменниці, де експонувалося 28 картин художника. Роботи Хачатряна викликали неабияку зацікавленість у гостей міста та відвідувачів музею. На жаль, зараз музей не працює для відвідувачів, але його працівники сподіваємося, що незабаром виставка знову буде радувати його відвідувачів.
 
Попри воєнний стан, Артур Хачатрян не припинив своєї творчої діяльності та продовжує розвивати українську художню культуру.
 
На подарованій картині він показав життєвий і творчий шлях Лесі Українки,зокрема будинок, де народилася поетеса та Соборну Преображенську церкву, де хрестили маленьку Лесю; першу збірку віршів та любов Лесі Українки до музики; мандрівне життя письменниці – поїздка до Ялти.
 
 
 
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024