«Наш монстр Франкенштейна — росія», — Володимир В‘ятрович

13 Липня 2022, 16:00
Володимир В‘ятрович 932
Володимир В‘ятрович

У циклі «Вир історії» відомий український історик розповідає про те, чи можна змінити нашого сусіда на демократичну країну.

Для декого в Україні замало України, щоб реалізувати їх великі амбіції. Їм надто тісною є «маленька українська культура». Будувати сильну незалежну демократичну Україну — недостатньо масштабна місія. Тому вони марять ідеями перебудови Росії, тому шукають «інших росіян», які мають стати союзниками у цьому нарешті «справді амбіційному завданні». Тому із захопленням слухають тих росіян, які, не знайшовши себе в путінській, хочуть саме в нас будувати «іншу Росію», щоб потім, можливо, експортувати її на батьківщину – пише на своїй фейсбук-сторінці історик Володимир В'ятрович.   
 

Якщо спрямувати всі свої сили на те, зазначає він, аби разом з іншими росіянами (ліберальними, прозахідними) змінити нашого сусіда на демократичну країну? Це ж справді буде глобальне перетворення! Воно змінить не лише Росію, але й цілий світ! 

 Можливо, у цьому новому світі і нам українцям житиметься краще і безпечніше? Але для того, щоб зрозуміти, що вийде, коли українці допомагатимуть росіянам міняти їх державу, замість будувати власну, не потрібно вигадувати майбутнє. Досить озирнутися у минуле. Далі — у відео.

 

Читайте також«Путін запозичив у Сталіна та Гітлера не лише ідеї, а й методи», — Володимир В‘ятрович

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024