«Путін запозичив у Сталіна та Гітлера не лише ідеї, а й методи», — Володимир В‘ятрович

10 Липня 2022, 10:58
Володимир В‘ятрович 742
Володимир В‘ятрович

У циклі «Вир історії» відомий український історик розповідає про терор бомбардуванням від Гітлера до путіна.

Однією з опор рашизму — ідеології, що лежить в основі російської агресії проти України — є нацизм. Для обох ідеологій спільними є віра у вищість власного народу над іншими і відтак його право вирішувати долю інших, підкреслена антидемократичність, культ вождя, культ сили, нехтування правами людини та міжнародним правом, теорія про міжнародну змову, яку слід зупинити, апелювання до героїчного минулого, славу якого треба відродити – пише на своїй фейсбук-сторінці історик Володимир В'ятрович.   

Але путін, запозичив як у Сталіна, так і в Гітлера, зазначає історик, не лише їх ідеї, а й методи. У першого — депортації, фільтраційні та концентраційні табори, голод як зброю, у другого — бомбардування міст як інструмент терору проти народу, волю якого прагне зламати.
 
З першого дня масштабної російської агресії на українські міста впали тисячі бомб та ракет, випущених росіянами з власної та білоруської територій, Чорного та навіть Каспійського морів. Свідомо атакують не лише військові чи об‘єкти критичної інфраструктури, але й цивільні будівлі, зокрема житлові будинки.
Не здатний зламати волю Збройних сил України путін вирішив залякати суспільство в цілому. Українці під тиском терору мали б зміни позицію політичного керівництва.
 
Такі ж цілі формулював Адольф Гітлер, проводячи масові бомбардування британських міст. Перелякані вибухами, руйнуваннями та смертями громадяни Великої Британії мали використати демократичні механізми, аби примусити змінити курс Лондона на потрібний Берліну.
 
Детальніше про це у відео:
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024