У Рівному відкрилася виставка про архітектуру області

02 Липня 2022, 09:00
Архітектурні макети 737
Архітектурні макети

Представили архітектурні макети та  фотографії архітектурних пам’яток Рівненщини.

1 липня в Рівному, на оглядовому майданчику обласного краєзнавчого музею, в рамках проєкту «Вулична експозиція» відкрилася виставка «Рівненщина архітектурна» – повідомляють на фейсбук-сторінці цього закладу.
 
Присвячена виставка Дню архітектора України. Музейники її організули спільно з кафедрою архітектури та середовищного дизайну Національного університету водного господарства.
 
На виставці, зазначається в повідомленні,  представлені архітектурні макети, виконані студентами кафедри та макети з фондів краєзнавчого музею. Крім того, доповнена експозиція старими та сучасними фото архітектурних пам’яток Рівненщини. Це споруди Рівного, Дубна, Острога, музейного комплексу «Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» та інші.
 
На відкритті виступали Ольга Михайлишин, докторка архітектури, професорка кафедри середовищного дизайну НУВГП, яка подарувала музею план до проєкту кірхи в Костополі, що виготовив варшавський архітектор Теодор Бурше з колекції архітектора Бориса Андрєєва.
 
Про Анну (дружину Януша Радзивілла), останню власницю Олики, макет якої представлений на виставці, розповіла місцева журналістка Світлана Калько.
 
Всі кольорові фото, використані в експозиції, зробив ст. науковий співробітник сектору мистецтв Віктор Луць.
 
Працювали над створенням виставки завідувачка сектору впровадження цифрових технологій Ольга Морозова, старша наукова співробітниця відділу історії  Олена Семенович і столяр музею  Олександр Мельничук.
 
 
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024
20.04.2024