Ковель: як у місті відзначили 26 річницю Конституції України

29 Червня 2022, 15:04
Концерт у Ковелі 904
Концерт у Ковелі

З нагоди Дня Конституції України відбувся концерт і вручили відзнаки ковельчанам.

У Ковелі урочисто відзначили 26 річницю Конституції України. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Відбулись урочистості 28 червня в Народному домі «Просвіта». Від учасників заходу поклали квіти до стели на честь загиблих земляків та Героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за Україну.

«28 червня 1996 року ми отримали Основний документ нашої держави, який дає нам багато прав та свобод. Зокрема, в статтях Конституції зазначено: «Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами». Це те, за що воюють наші воїни, і це те, що відрізняє нас від країни агресора. Переконаний, що Перемога буде за нами, і ми станемо частиною вільної, цивілізованої Європи. При тому збережемо свою самобутність і відданість нашим традиціям», – сказав під час промови міський голова Ігор Чайка.

З нагоди Дня Конституції України міський голова та секретар міської ради вручили відзнаки ковельчанам.

Урочистості продовжилися концертом за участю аматорських колективів громади та окремих виконавців. Виступи були присвячені Україні та її Героям.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024