Владика Екзарх провів святкову літургію у Нововолинську

27 Червня 2022, 18:00
Святкова літургія у Нововолинську 1376
Святкова літургія у Нововолинську

Екзарх Вселенського Патріарха в Україні, єпископ Команський Михаїл відвідав ставропігійний собор святих Кирила і Мефодія в місті Нововолинську.

Подія відбулася 26 травня. Про це повідомляє Віктор Мартиненко у фейсбуці.

На запрошення настоятеля парафії протоієрея Олександра Горевича, з дозволу Блаженнішого митрополита Епіфанія та Високопреосвященного митрополита Симеона, якому доручили опіку цією ставропігією, владика Екзарх очолив Божественну літургію. 

Йому співслужили запрошені священнослужителі з багатьох єпархій ПЦУ.

Читайте також: Владика Екзарх очолить святкову літургію у Нововолинську

Під час богослужіння піднесли посилені молитви про перемогу України над російськими загарбниками, а також за упокій загиблих воїнів та закатованих рашистами мирних українців.

Після богослужіння єпископ Михаїл передав парафії ікону святої великомучениці Варвари з часткою її святих мощей.

Насамкінець єпископ Команський поспілкувався з парафіянами та поблагословив кожного образком святого Іоанна Златоуста – святителя, який представився на титулярний кафедрі владики Екзарха.

Довідково:

У Вселенському Патріархаті (і не лише у ньому) є традиція останніх століть – давати деяким нововисвяченим єпископам титули міст Візантійської імперії, які, хоча вже і не існують, проте мають історичне значення і вагомі в історії Церкви.

Екзарх Вселенського Патріарха в Україні архімандрит Михаїл Аніщенко обраний єпископом Команським. Це древнє місто відоме з античних часів, пам'ятне нам як місце кончини святителя Іоанна Златоуста.

Нагадуємо, що за пропозицією Всесвятішого Вселенського патріарха Варфоломія Святий і Священний Синод Вселенського патріархату обрав архімандрита Михаїла Аніщенка, який останні два роки був екзархом в Україні.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024