Володимир: в історичному музеї розгорнули виставку до 130 річниці від дня народження Арсена Річинського

27 Червня 2022, 14:06
Виставка фото та документів 662
Виставка фото та документів

На виставці експонуються фото та документи з родинного архіву Річинських.

В історичному музеї Володимира розгорнули фото-документальну виставку до 130 річниці від дня народження Арсена Річинського (1892-1956) – видатного українського культурного діяча, лікаря, краєзнавця та релігієзнавця, церковного композитора й борця за українізацію православної церкви. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці закладу.
 
Хоча Арсен Річинський народився на Тернопільщині, зазначається в дописі, проте значна частина його життя минула у Володимирі на Волині. Тут разом із дружиною НіноюПрокоповичів) він виховував доньок Ярославу і Людмилу, очолював міську організацію «Пласту», писав свої праці «Старий город Волинь», «Проблеми української релігійної свідомості», «До щастя, слави і свободи» та ін. Ніна Річинська очолювала міську філію «Союзу українок». 
 
Його знали як талановитого лікаря, який допоміг багатьом людям. Останок життя він прожив на засланні в Казахстані, де й помер. У 2006 році перепохований поблизу Тернополя.
 
У Володимирі зберігся будинок, де жив Арсен Річинський. На ньому є меморіальна дошка, його іменем названа одна з міських вулиць.
 
На виставці в музеї експонуються фото та документи з родинного архіву Річинських.
 
 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024