Ківерці: вчителька української мови поділилася історіями учениць-переселенок

27 Червня 2022, 12:00
Майстер-клас з виготовлення оберегу-підкови у Ківерцях 581
Майстер-клас з виготовлення оберегу-підкови у Ківерцях

Ківерчанка  навчає всіх охочих української мови та записує історії переселенців.

У Ківерцях  з початку повномасштабного вторгнення росіян почали проводити курси з української мови для внутрішньо переміщених українців, які знайшли прихисток у громаді. Вчителька української мови та літератури Зоя Щербяк, яка двічі на тиждень навчає усіх охочих солов'їної, поділилася історіями двох своїх учениць. Про це Район.Ківерці дізнався з допису вчительки на особистій сторінці у фейсбуці.

У п'ятницю, на останньому занятті цього тижня, присутні виготовляли оберіг-підкову. У цьому допомогла колега та подруга Зої Щербяк Валентина Поліщук з села Суськ. І одна з учениць вже повертається додому.

Гуля Міхлевська – уродженка росії, двічі біженка від війни (вперше з Таджикистану, вдруге – з Северинівки Макарівського району Київської області від рашистів), заблокувала у соцмережах та телефоні усіх російських друзів і родичів, які не вірили навіть її словам про російську агресію або підтримували війну в Україні. 

Тепер, за її словами, у неї єдина рідна земля – Україна, а друзі та рідні – тільки чоловік і діти! А найголовніше те, що говорити вона хоче лише українською!

«Вона (ред. – Гуля Міхлевська) завтра (ред. – 26 червня) із сім'єю від'їжджає додому. Побажаймо їм щасливої дороги та приїжджати до нас просто у гості, а не втікати від окупантів (вірю і знаю, що ми рашистів переможемо!)», – зазначила Зоя Щербяк.

Також вчителька української мови поділилася історією Тетяни Толмачової. Жінка народилася в Донецьку, жила в Авдіївці та кожен день переживає за рідні міста, за руйнування кожного будинку, шкіл, де навчалася сама, її син, онучка, за подруг, які знаходяться в окупації.

За словами Тетяни, іншої землі, ніж Україна, їй не треба. Вона мріє повернутися додому, у вільну і відбудовану Авдіївку.

Також вчителька Зоя Щербяк поділилася успіхами своїх учениць, як вони читають поезію.

 

Читайте також: Ківерці: як відбуваються заняття з української мови для переселенців

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024