На Волині дві парафії вийшли з юрисдикції московського патріархату й приєдналися до ПЦУ

22 Червня 2022, 09:40
Церква Святителя Миколая Чудотворця (с. Ветли). Фото Петра Токаря 903
Церква Святителя Миколая Чудотворця (с. Ветли). Фото Петра Токаря

До управління Волинської єпархії ПЦУ з проханням приєднатися звернулися представники громад із Луцького і Камінь-Каширського районів, які раніше були в мп.

За повідомленням канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа, ідеться на фейсбук-сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України, після парафіяльних зборів, що переважною більшістю голосів вирішили вийти з юрисдикції московського патріархату та возз’єднатися з Православною церквою України, віряни парафій Воздвиження хреста Господнього с. Ярівка Горохівського деканату та Святителя Миколая Чудотворця с. Ветли Камінь-Каширського звернулися до митрополита Луцького й Волинського Михаїла з відповідними проханнями.
 
На жаль, настоятелі цих парафій не підтримали свідомий вибір своїх вірян, тож незабаром тут розпочнуть служіння інші душпастирі.
 
Отже, станом на 21 червня 37 парафій приєдналися до Волинської єпархії ПЦУ після початку масштабної війни Росії проти України та загалом 118 – після одержання Томоса про визнання автокефалії нашої церкви.
 
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024