У Києві може з'явитись вулиця Князів Острозьких

18 Червня 2022, 17:02
У Києві може з'явитись вулиця Князів Острозьких 1158
У Києві може з'явитись вулиця Князів Острозьких

Острожан та всіх небайдужих просять долучитись до голосування щодо перейменування вулиці Московської в Печерському районі міста Києва на вулицю Князів Острозьких. 

З 15 по 19 червня триває голосування за перейменування вулиць у Києві у зв’язку з дерусифікацію. Про це повідомляють у пресслужбі Острозької міськради. 

Оскільки Київ – столиця України, проголосувати може кожен українець. Серед 35 варіантів перейменування Московської – перейменування на честь Князів Острозьких, що є надзвичайно видатними історичними діячами українського народу, є його справжньою політичною елітою. У битві під Оршею Князь Костянтин Острозький бив москалів ще у 1514-му році! Діяльність Князя тісно пов’язана із Києво-Печерською Лаврою, де він був похований у 1530-му році.

Проголосувати можна лише з мобільного телефону через додаток «Київ Цифровий». 

Покрокова інструкція:

  1. Завантажити на Ваш мобільний телефон додаток «Київ цифровий» (крім голосування з перейменувань він має безліч корисних функцій та можливостей і є корисним).
  2. Зайти в розділ «Більше сервісів».
  3. Зайти до розділу «Електронна демократія»: Дерусифікація.
  4. В пошуку ввести назву вулиці «Московська».
  5. Натиснути «Проголосувати».
  6. Ідентифікуватись за допомогою BankID (наприклад Приватбанку, Монобанку, Ощадбанку тощо)
  7. Обрати у списку «Князів Острозьких».

«Просимо громаду Острога мобілізуватись і дати якомога більше голосів, щоб допомогти киянам зробити правильний вибір! Наразі в голосуванні перемагають загальні назви «Старопечерська», «Печерська», «Червогої калини», оскільки не всі кияни достатньою мірою усвідомлюють внесок Князів Острозьких у розвиток та формування українського народу. Сподіваємось на Вашу активну участь в голосуванні і на те, що за допомогою вашої підтримки одна з центральних вулиць столиці України отримає нову гідну назву: Князів Острозьких», – кажуть у міськраді. 

Читайте також: Як в Острозі перейменовували вулиці у 1939, 1992, 2009 роках: архівні документи

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024