Перші шпальти світової преси 6 червня про війну в Україні

07 Червня 2022, 08:49
Руйнування в Україні. Фото «Los Angeles Times» 1358
Руйнування в Україні. Фото «Los Angeles Times»

Тема війни в Україні не сходить із перших сторінок світових ЗМІ.

 

Головні теми 

  • Великобританія поставить Україні реактивну артилерію дальньої дії.
  • Приватні підприємства відкладають плани виходу на біржу, через війну в Україні та падіння інвестицій. 
  • Росія завдає ударів по Києву. 
  • До кінця року може бути кінець війни, вважають українці. 
  • Сценарії, після яких, війна може закінчитися. 
  • Скільки ще протримається Україна після важких втрат у війні. 
  • путін попереджає Захід про зброю та обстрілює Київ ракетами.
  • путін продає вкрадене зерно в Африку, Африка зерно купує і не бере до уваги загрози від США.

 

Британія

 

Як повідомляє «Financial Times», вартість акцій приватних компаній, які вперше публічно продають акції, відома як первинне публічне розміщення акцій (IPO), цього року впала на 90% у США та Європі. У документі йдеться, що поєднання війни в Україні та зростання інфляції та відсоткових ставок «змусили приватні підприємства відкласти плани виходу на біржу», зазначивши, що 157 компаній залучили всього 17,9 млрд доларів у період із січня по травень — порівняно з 629 фірмами, отримали 192 млрд доларів за аналогічний період 2021 р.

 

 

«The Guardian» - «Великобританія надішле ракетні установки Україні».

Великобританія поставить Україні реактивну артилерію дальньої дії, незважаючи на загрозу Володимира Путіна бомбити нові цілі, якщо аналогічна зброя зі США буде доставлена ​​до Києва.

Великобританія відправить кілька гусеничних реактивних систем залпового вогню M270, які можуть вражати цілі на відстані до 50 миль, сподіваючись, що вони зможуть вивести з ладу зосереджену російську артилерію, яка обстрілює міста на сході України. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес. Рішення про відправку пускових установок було виправдано тим, що «у міру зміни тактики Росії має змінюватись і наша підтримка України». Цей крок, оголошений сьогодні Міністерством оборони, ризикує ще більше спровокувати і без того роздратований Кремль.

Перед британською заявою Путін вчора заявив державному телебаченню «Росія», що Росія буде вживати подальших заходів у відповідь, якщо США здійснять поставку реактивної артилерії HIMARS, яку Білий дім пообіцяв минулого тижня.

"Ми завдамо ударів по тих цілях, за якими ще не вражали", - сказав російський президент, який упродовж усієї війни брав безпосередню участь у прийнятті оперативних військових рішень. Що це за цілі, він не уточнив.

Вчора рано-вранці російські крилаті ракети завдали удару по залізничному депо у східному Дніпровському передмісті Києва. Україна заявила, що страйк завдав удару по вагоноремонтному заводу; Москва заявила, що знищила танки, надіслані в Україну країнами Східної Європи.

Це був перший випадок у столиці за понад п'ять тижнів. Одна людина була госпіталізована, і з високих точок столиці було видно високий стовп диму.

З бомбардувальників Ту-95 було запущено п'ять крилатих ракет, одну з яких було перехоплено, як заявили ВВС України, під час атаки, яка сигналізувала про зміну підходу російських військ. Востаннє Київ був обстріляний 28 квітня. Міністерство оборони Росії заявило, що воно націлилося на арсенал танків Т-72, ​​доставлених із країн Східної Європи, припускаючи, що тепер воно хоче націлюватися на постачання західної зброї. Але українські офіційні особи заявили, що ця заява була помилковою.

Олександр Камишин, голова правління Укрзалізниці заявив: «Таких танків на заводі немає, як і військової техніки. Є лише автомобілі, які ми ремонтуємо. Ці вагони потрібні нам на експорт, це, зокрема, вагони-зерновози».

Великобританія разом із США та іншими західними країнами розпочала війну, пообіцявши лише постачати «оборонне озброєння», щоб допомогти Україні відобразити російське вторгнення. Але в міру того, як Росія досягала успіхів на сході та півдні країни, західні країни поступово надсилали все більше смертоносної зброї. Лондон заявив, що тісно співпрацює із Вашингтоном. Британська заява була зроблена через кілька днів після того, як США заявили, що відправлять чотири аналогічні системи HIMARS, які встановлюються на вантажівках. Системи США та Великобританії мають доповнювати одна одну. Дальність дії обох набагато більша, ніж у будь-якої іншої сухопутної зброї, яка має Україна нині.

Як і США, Великобританія запросила у Києва запевнення, що M270 не будуть використовуватися для поразки цілей у Росії. Джерело в британській обороні заявило, що зброя використовуватиметься «для захисту України в Україні» і додала: «Ми впевнені, що зброя буде використана належним чином».

Великобританія не повідомила, скільки M270 вона відправила, хоча це число невелике і порівнятиме з рішенням США відправити чотири HIMARS. Українські військові будуть навчені використанню пускових установок у Великій Британії, додали в Міноборони, а київські сили будуть забезпечені відповідними ракетами «у масштабі».

Однак Путін сказав, що, на його думку, мета Заходу полягає в тому, щоб продовжити війну в Україні, яка триває вже понад три місяці після того, як 24 лютого російський президент розпочав неспровоковане вторгнення. «Вся ця метушня навколо додаткових постачань озброєнь, на мій погляд, має лише одну мету: максимально затягнути збройний конфлікт», — сказав він.

 

 

 «The Daily Telegraph» - Великобританія надсилає ракети високої дальності до України.

Система, яка буде надіслана в Україну, допоможе їх захисту, оскільки Президент Росії планує страйки.

Британія пообіцяла відправити ракета високої дальності в Україну після того, як аналогічна обіцянка США призвела до погроз Володимира Путіна для досягнення нових цілей. Система M270 є найсучаснішою ракетною системою армії і має діапазон 50 миль, далі, ніж будь -яка ракетна технологія, що використовується в Україні. За кілька годин до оголошення Міністерства оборони російські круїзні ракети вперше потрапили на околиці Київ.

"Оскільки тактика Росії змінюється, наша підтримка України також змінюється" За кілька годин до того, як Міністерство оборони оголосило про розгортання зброї, російські крилаті ракети вперше потрапили в околиці Києва після квітня після того, як атомна електростанція пролетіла на півдні країни.M270, зроблений у США, є основною частиною подальших ракетних здібностей британської армії. У нього є команда з трьох людей і може зняти 12 ракет за 40 секунд з точністю точної точки. Ракетна система була розгорнута в Афганістані та Іраку.

Міністерство оборони також заявило, що розгортання ракетної системи M270 до України було узгоджено зі Сполученими Штатами, яка також пообіцяла надіслати ракетну систему минулого тижня на відстані до України після того, як Київ пообіцяв не використовувати їх проти цілей у Росії. Але оновлення ракет Британії та Сполучених Штатів спричинило нову загрозу від Путіна, який використовував телевізійне інтерв'ю у своїй резиденції в Сочі на Російському Чорному морі, щоб обіцяти досягти нових цілей.

"Якщо вони будуть доставлені, ми зробимо з цього відповідні висновки і використаємо нашу зброю, чого нам достатньо, щоб вдарити за ті об'єкти, які ми ще не вразили",-сказав він в інтерв'ю з Росією-1.

Україна просила Захід забезпечити ракети більшої дальності, щоб вони могли протидіяти російській артилерії, яка в поєднанні з повітряними ударами стукає в свою армію в Донбасі.

Російські військові зосереджувались на завоюванні Донбаса, тепер пріоритетного Путіна, після того, як він був змушений відступити з Кіява в березні.

        

    

Європа

 

Італія. «Corriere della Sera»  - "Російські винищувачі тепер вражають європейські танки".

«Путін замовляє нові рейди в Києві: настане черга нових майданчиків»,

«Ракета зачіпає атомну електростанці». 

«Путінські ракети проти путінської зброї та зерна» —газета «La Repubblica».

«Київ повертається до бомб. Москва: танки, подаровані ЄС, знищено.

Уряд Зеленського: потяги по зерно йшли.

«Європа без карти».

«Тепер нам потрібний спільний захист».

 

 

«La Stampa» - «Путін знову бомбардує Київ і загрожує. ООН: «Згвалтування як інструмент війни».

 

 

Німеччина. DW - «Україна: російські ракети потрапили до Києва, Путін загрожує»

Чорний дим здійнявся над Києвом після першої за кілька тижнів атаки на столицю. Володимир Путін заявив, що Росія вразить нову мету, якщо Захід поставить Україні ракети великої дальності. 

  • Папа Римський, якого можна побачити на Троїцькій месі, виступив із найрішучішим закликом до припинення вогню.
  • США обіцяють притягнути до відповідальності військових злочинців в Україні.
  • Над Києвом чутно потужні вибухи.
  • Росіяни частково відступають із Сєверодонецька, за словами луганського губернатора.

 Президент України Володимир Зеленський відвідав передові війська у південно-східному районі Запоріжжя, повідомляє його офіс. Він зібрав зведення обстановки, поспілкувався з військовослужбовцями та вручив їм нагороди.

«Хочу подякувати вам за вашу велику працю, за вашу службу, за захист усіх нас, нашої держави. Я вдячний усім. Хочу побажати вам та вашим сім'ям міцного здоров'я. Бережіть себе!" він сказав.

Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Думка кореспондента DW в Україні про битву за Донбас. Оскільки Росія бореться за повний контроль над Донбасом, прогнози західних аналітиків про те, що російські війська захоплять східне місто Сєвєродонецьк, не виправдалися, каже кореспондент DW у Києві Нік Конноллі.

За його словами, заяву України про те, що вона захопила частину Сєвєродонецька, важко перевірити. Губернатор області Сергій Гайдай заявив, що українські сили «зачистили половину» промислового вузла від російських військ.

Він сказав, що очікує великої контратаки з боку російських сил найближчими днями, оскільки вони прагнуть взяти під контроль місто та ключову дорогу у регіоні.

«Найближчими п'ятьма днями значно збільшиться кількість обстрілів з важкої артилерії», — сказав Хайдай.

Однак той факт, що Росія не змогла підняти свій прапор і що українські війська успішно зберегли свою присутність, «розцінюватиметься як перемога в Києві», — сказав Нік Конноллі.

Він вказав на кілька ознак, що свідчать про те, що російські військові «не надто добре почуваються на полі бою».

Загрози президента Росії Володимира Путіна завдати удару за новими цілями, якщо Захід поставить Україні ракети більшої дальності, відображають занепокоєння Москви тим, що такі ракети потенційно можуть «вразити ланцюжки поставок Росії».

Це може дати українським військам можливість «відтіснити російські війська, залишаючись на безпечнішій відстані», сказав Конноллі. Він додав, що росіяни, схоже, стурбовані тим, що це може "дозволити Україні просунутися вперед на полі бою".

 

 

 Іспанія. «La Vanguardia» - «Росія знову бомбить Київ, застерігає від нових поставок західної зброї. Основні бої зосереджені в Сєвєродонецьку

 

 

Чехія.  «Hospodarske Noviny» - «До кінця року може бути кінець війни, вважають українці»

Хоча російська армія продовжує просуватися на сході України, міністр оборони Олексій Резніков вважає, що війна може закінчитися до кінця року. Він закликав західні держави продовжувати постачати його країну важким озброєнням, таким як танки та ракетні установки. Президент Росії Володимир Путін заявив, що поставки американських ракетних систем в Україну нічого не змінять. За його словами, подібні ракетні комплекси Київ вже мав і раніше і не досяг з ними особливих успіхів. Водночас глава Кремля пригрозив ударами по нових цілях, якщо Київ отримає ракети більшої дальності. З часом російська армія через деякий час знову напала на Київ. Але нікого не вбили. Міноборони Росії заявило, що в результаті ракетних обстрілів околиць мегаполісу знищені танки та інша бронетехніка, надана Україні країнами Східної Європи. Однак українська сторона це відкидає, за її словами, Росія вплинула лише на залізничну інфраструктуру. 

 

 

Косово «Koha Ditore» - Скільки ще протримається Україна після важких втрат у війні?

Як тільки завершили поховання ветерана-полковника, загиблого під час обстрілів російськими військами, працівники кладовища підготували наступну могилу. Неминуче, зважаючи на те, як швидко зростає кількість загиблих українських воїнів на передовій, порожня могила залишиться відкритою недовго.

 

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 4 червня про війну в Україні

 

Ірландія «Irish Examiner» - «Росія завдає ударів по Києву, оскільки Путін застерігає від зброї із Заходу

 

 

Швеція. «Expressen» «Як працює ПОРТФЕЛЬ ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ ПУТІНА.

 

 

«Aftonbladet» -  «СЦЕНАРІЇ: після яких війна може закінчитися». Думка експерта.

Після чотирьох місяців запеклих боїв Росія тепер контролює 20% території України.

Немає жодних ознак того, що ситуація зміниться в найближчому майбутньому.

- Швидше за все, війна продовжуватиметься в її нинішньому форматі ще довгий час, або це буде вимушене дипломатичне рішення, коли Україна змушена йти на компроміс, а Росія отримує частину того, що хоче, - вважає експерт із Росії Х'юго фон Ессен.

Кремль, певне, очікував, що війна закінчиться швидко.

- Найголовніше у цій операції – не територія. Земля сама собою не дуже цікава. Донбас та східна Україна не мають для Росії особливого значення. Для Росії важливими є політичні цілі. Вони про контроль над Україною, про те, що Україна не має стати незалежною, демократичною, європейською країною. Територія — це лише спосіб досягнення політичних цілей.

Ця мета не здається досягнутою.

Наразі російські сили контролюють лише східні райони України, а у столиці Києві життя почало повертатися у нормальне русло.

Навряд чи вони переможуть. Питання, як і коли закінчиться війна.

- Обидва крайні випадки здаються малоймовірними. По-перше, Росія перемагає та отримує повний контроль над Україною та ставить у Києві маріонетковий уряд. Це здається дуже малоймовірним, зважаючи на те, що ми бачили досі, — каже він.

Х'юго фон Ессен, аналітик Центру східноєвропейських досліджень.

- Інша крайність, що Україні вдається вигнати всіх російських солдатів з усієї України і що Росія змириться зі втратою, теж здається малоймовірною. Можна оселитися - тимчасово

Тому, швидше за все, це своєрідна золота середина, коли обидві сторони змушені йти на поступки, — каже Х'юго фон Ессен і згадує три можливі альтернативи.

1 Війна продовжується, як і зараз.

Росія контролює деякі райони Східної України, але не може завоювати більше. Україні не вдається повністю вигнати росіян. А Захід продовжує закачувати до України військову техніку.

2 Перемир'я та поділ.

Росія погоджується на припинення вогню та інвестує в інтеграцію вже захопленої території.

- Це може зробити Росія, оголосивши територію частиною Російської Федерації чи своєю країною Східною Україною.

Говорячи, що її захищено російською ядерною зброєю, можна спробувати відбити полювання до українських спроб повернути території. Це призвело б до ситуації, подібної до Північної та Південної Кореї або Східної та Західної Німеччини. Це не зовсім немислимо, каже Х'юго фон Ессен.

- Навіть якби Росія отримала ті частини країни, які вона зараз контролює, вона була б задоволена лише тимчасово. Але політичних цілей ще не досягнуто, а значить, у майбутньому вони спробують ще раз, військовими чи іншими засобами.

3 Дипломатичне врегулювання.

Росія досягає деяких своїх політичних цілей, а Україна змушена йти на компроміс щодо своєї незалежності та своєї території.

-           Могло б бути, наприклад, що Україна змушена закріпити у конституції нейтралітет та змушена обмежувати свій військовий потенціал.

– Це небезпечний сценарій, якщо ви хочете захистити Україну. Але не виключено, що Захід втомиться від війни та економічних наслідків санкцій. Ми бачимо ознаки цього. Франція, яка каже, що Путіна не можна принижувати, що Україна не має надто перемагати. Або мирний план, представлений прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі кілька тижнів тому. 

 

 

Інші країни

 

Туреччина. «Daily Sabah» -  «Азербайджан та Вірменія тверді у карабахському врегулюванні». Територіальна суперечка навколо Карабаху перешкоджає нормалізації відносин між двома країнами, проте експерти наголошують на нинішній історичній нагоді досягти мирної угоди, якщо розбіжності будуть улагоджені. 

Підпис біля фото: «Путін попередив про удари по ракетним постачанням після вибухів у Києві».

Москва вразить нові цілі, якщо Захід поставить Україні ракети великої дальності, попередив учора президент Росії Володимир Путін після кількох вибухів, які пролунали в українській столиці Києві. Якщо Києву нададуть такі ракети, «ми зробимо відповідні висновки та застосуємо нашу зброю... для завдання ударів по цілям, які ми ще не вражали», — цитують Путіна російські інформаційні агентства. Він не уточнив, які цілі він мав на увазі. Коментарі Путіна прозвучали після того, як минулого тижня Сполучені Штати оголосили, що поставлять Україні передові ракетні системи.

 

 

Саудівська Аравія «ARAB NEWS» - «Путін попереджає Захід про зброю та обстрілює Київ ракетами». 

У неділю Росія націлилася на західні військові поставки для України, завдавши авіаударів по Києву, заявивши, що знищено танки, подаровані з-за кордону, оскільки Володимир Путін попередив, що будь-які західні поставки ракетних систем великої дальності змусять Москву вразити «об'єкти, які у нас ні». ще не вдарив.

Загадкова загроза російського лідера військової ескалації не уточнила, які нові цілі можуть бути, але це сталося за кілька днів після того, як США оголосили про плани надати Україні допомогу в галузі безпеки на суму 700 мільйонів доларів.

Ця зброя включає чотири високоточні ракетні системи середньої дальності, а також вертольоти, протитанкові комплекси Javelin, радари, тактичні машини та багато іншого.

Військові аналітики кажуть, що Росія сподівається захопити охоплений бойовими діями східний промисловий регіон України Донбас, де сепаратисти, що підтримуються Росією, борються з українським урядом з 2014 року, до того, як з'явиться якась американська зброя, яка може переламати ситуацію.

Україна заявила, що ракети, націлені на столицю, потрапили до майстерні з ремонту поїздів.

В іншому місці російські авіаудари у східному місті Дружківка зруйнували будівлі та вбили щонайменше одну людину, повідомив у неділю український чиновник.

Жителі розповіли, що прокинулися від звуку ракетних ударів, довкола них сипалися щебінь та скло.

Губернатор Донецька Павло Кириленко закликав мешканців міста виїхати, заявивши у Facebook, що зруйновані будинки можна відновити, але «ми не зможемо повернути втрачені життя».

Генштаб України заявив, що російські сили випустили п'ять крилатих ракет Х-22 з Каспійського моря в бік Києва, і одна була знищена засобами ППО.

Ще чотири ракети потрапили до «об'єктів інфраструктури», але Україна заявила, що ніхто не постраждав.

Оператор атомної станції "Енергоатом" повідомив, що одна крилата ракета пролетіла недалеко від Південноукраїнської АЕС, за 350 км на південь, і попередив про можливість ядерної катастрофи, якщо до станції потрапить хоча б один уламок ракети.

У додатку Telegram Міноборони Росії відзначило високу точність,

Росія вкотре збрехала. Їхня реальна мета - економіка та громадянське населення. Вони бажають заблокувати нашу можливість експорту української продукції.

На підступах до Києва було застосовано авіаційні ракети великої дальності, що знищили поставлені східноєвропейськими країнами танки Т-72 та іншу бронетехніку у вагоноремонтній майстерні.

Але глава залізниці України відкинув твердження, що всередині були танки. Олександр Камишин повідомив, що Дарницьким авторемонтним заводом потрапили чотири ракети, але військової техніки там немає. За його словами, це місце використовувалося для ремонту напіввагонів та вагонів для експорту зерна.

"Росія в черговий раз збрехала", - написав він у Telegram. «Їхня справжня мета — економіка та громадянське населення. Вони хочуть заблокувати нашу можливість експортувати українську продукцію.

 

 

ОАЄ «Gulf News» - «Нові цілі, якщо Захід поставить ракети – Путін».

БАЙДЕН виключає постачання в УКРАЇНУ систем, які можуть дістати Росію.

 

 

США. «NYT» - Підпис під фото: «ВІДПРАВЛЯЄМО нагадування. Борячись на сході України, Росія завдала удару по Києву в неділю вперше більш ніж за місяць».

Матеріал: «Путін продає вкрадене зерно світові, заявляють США».

Африканські країни зіткнулися з голодом та дилемою, оскільки українська нагорода вивозиться.

НАЙРОБІ, Кенія — Росія бомбила, блокувала та розграбувала зернові потужності України, на частку яких припадає одна десята світового експорту пшениці, що призвело до похмурих прогнозів посилення голоду та різкого зростання цін на продукти харчування у всьому світі. .

Тепер Сполучені Штати попередили, що Кремль намагається отримати вигоду з цього пограбування, продаючи вкрадену пшеницю країнам Африки, які постраждали від посухи, деяким з яких загрожує голод.

У середині травня Сполучені Штати розіслали попередження у 14 країн, переважно в Африці, про те, що російські вантажні судна залишають порти поблизу України з тим, що в телеграмі Держдепартаменту було названо «украденим українським зерном». У кабелі вказано імена трьох російських вантажних суден, які, за його словами, підозрюються у його перевезенні.

Попередження Америки про зерно лише загострило дилему для африканських країн, багато з яких уже почуваються у пастці між Сходом і Заходом, оскільки вони потенційно стоять перед важким вибором між, з одного боку, отриманням вигоди від можливих військових злочинів. викликаючи невдоволення могутнього західного союзника, а з іншого — відмовляючись від дешевої їжі, коли ціни на пшеницю стрімко зростають, а сотні тисяч людей голодують.

Тривога, піднята Вашингтоном, посилила звинувачення українського уряду в тому, що Росія вкрала до 500 000 тонн української пшениці на суму 100 мільйонів доларів із моменту російського вторгнення у лютому. За словами українських чиновників, більшу частину цього вантажу було доставлено вантажівками до портів контрольованого Росією Криму, а потім перевезено на судна, у тому числі під західними санкціями.

У п'ятницю глава Африканського союзу президент Сенегалу Макі Салл зустрівся в Росії з президентом Володимиром Путіним, намагаючись забезпечити постачання зерна з країни.

Критики заявили, що поїздка, під час якої пан Салл згадав свого «дорогого друга Володимира», зіграла прямо на руку Путіну, запропонувавши йому ще один інструмент для посилення розбіжностей у міжнародній реакції на його жорстокий напад на Україну.

Але багато африканських країн вже двояко ставляться до карної західної кампанії санкцій проти Росії з причин, які включають їх залежність від продажів російської зброї, симпатії епохи холодної війни і сприйняття подвійних стандартів Заходу.

Крім того, континент сильно страждає.

Росія та Україна зазвичай забезпечують близько 40 відсотків потреб у пшениці в Африці, де ціни на зерно зросли на 23 відсотки минулого року, повідомляє ООН. За даними Організації Об'єднаних Націй, у регіоні Африканського Рогу руйнівна посуха залишила голодними 17 мільйонів людей, переважно в деяких частинах Сомалі, Ефіопії та Кенії.

 

 

«Los Angeles Times»  - «РУЙНУВАННЯ В УКРАЇНІ».

Чоловік знімає сцену у суботу на Бородянці, на околиці Києва. У неділю Росія завдала ударів по Києву, заявивши, що знищила танки з-за кордону, але Україна заявила, що постраждала майстерня з ремонту поїздів.

 

 

«WSJ» - Вибухи прогриміли у Києві рано-вранці в неділю. Міністерство оборони Росії заявило, що воно націлене на обладнання, яке постачається країнами Східної Європи.

Україна завдає удару у відповідь на сході, чекаючи більш потужних ракет

У ключовому місті Донбасу точаться ближні бої, а російські ракети б'ють по Києву та іншим об'єктам.

 

 

«Arizona Daily Star» - «Росія знову вдарила по Києву ракетами».

 

 

«Chicago Tribune» - Російські крилаті ракети завдали удару по Києву.

Путін застерігає Захід щоб не надсилали до Україні передові системи.

 

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 5 червня про війну в Україні

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024