В Острозькому районі впорядкували занедбаний цвинтар

26 Травня 2022, 16:45
Впорядкування цвинтаря 755
Впорядкування цвинтаря

Волонтери очистили територію цвинтаря від заростей, а також виявили близько десяти зруйнованих пам'ятників.

В Острозькому районі триває робота в напрямку розвитку громади і підтримки міжнародних відносин – повідомляє Олександр Хома в групі Острожчина туристична.

Історія цих відносин, зазначається в дописі, має більш як 150-літню історію, коли вперше на Волинь ступила нога чеських колоністів. Раніше  повідомлялося, що  в Острозькій громаді співпрацюють з чеськими  і німецькими колоніями в проєкті «Село однієї вулиці». Спільно з партнерами Рівненська спілка Волинських чехів Rivnensky spolek Volyňských Čechů і Žytomyrský spolek volyňských Čechů вирішили акцентувати на поглибленому дослідженні історії чехів і збереження пам'яті про чехів-колоністів на Волині. 

На днях у селі Мощаниця (Мощаниця Чеська) відбулося упорядкування цвинтаря, що довгий час перебував у занедбаному стані. Вдалося, на скільки це було можливо, звільнити територію від зарості акації, бузини та інших кущів, а також виявити близько десяти пам'ятників, які були зруйновані й почали вростати в землю. 

Автор допису  дякує  за сприяння і допомогу:  Сергієві Грабоусу, Ользі Івановій, Валерію Бондарчукові – за логістику і місцевим мешканцям —  за стійку громадську позицію.

Читайте такожОстрог: на території району зазнімкували зразки німецьких будинків і старі цвинтарі

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024