У Волинському краєзнавчому музеї експонується фотовиставка «Це моя країна – Україна»

22 Травня 2022, 09:00
фотовиставка «Це моя країна – Україна» 586
фотовиставка «Це моя країна – Україна»
Запрошують відвідати виставку харківської фотографки із серії проєкту «Дивовижна Україна». 
 
У Волинському краєзнавчому музеї експонується фотовиставка «Це моя країна – Україна» – йдеться на фейсбук-сторінці цього закладу.
 
Авторка світлин – Олена Жукова з Харкова.
 
«Об’єкти культурної спадщини є підтвердженням самобутньої культури та історії, що розгорталася на землях України протягом тисячоліть. А унікальні природні ландшафти, збережені людством та перетворені на туристичні об’єкти, стали сучасним маркером України, що нарівні з об’єктами спадщини формують її впізнаваність на планеті Земля», – зазначається в дописі.
Фотовиставка «Це моя країна – Україна», яку музейники запрошують відвідати, – це віртуальна подорож через всі регіони нашої країни, що дозволяє побачити Україну в цілому, продемонструвати її родзинки та відмінності від усіх сусідів і зрозуміти нарешті, що робить нас українцями.
 
Відвідувачі можуть побачити, що люди тисячі років заселяють українські землі та дізнатися, як через збережені традиції прослідковується наш зв’язок з пращурами. На перший погляд, може здаватися, що різні регіони мають різну історію, але пам’ятки давніх язичницьких культів, кургани, давньоруські пам’ятки та козацька культура доводять, що українці єдині. І в той ще час поряд з королівськими замками постають приватновласницькі феодальні замки, поряд з європейським бароко розвивається унікальний феномен козацького бароко, поряд з розкішними палацово-парковими ансамблями постають скромніші садиби козацької старшини, а оборонна архітектура: замки, фортеці, храми, синагоги, монастирі – свідчить, що протягом століть Україна була форпостом Європи проти навали диких орд.
 
Це розмаїття об’єктів культурної спадщини в сукупності з різноманітними природними ландшафтами і творить обличчя сучасної України у світі.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024