Музей у селі біля Луцька запрошує на відвідини всіх охочих

20 Травня 2022, 12:15
Звірівський музей 1208
Звірівський музей

У садибі-музеї Галини Міндер у селі Звірів відзначили День музеїв працівники культури та музеїв з усіх старостинських округів Підгайцівської громади.

Про це Район.Луцьк повідомили у пресслужбі Підгайцівської громади.

Мисткиня розповідає, що Музей декоративного мистецтва з’явився не випадково. Спочатку вона колекціонувала цікаві автентичні та етнографічні речі, пізніше додалися власні роботи. Оскільки за освітою вона майстер декоративно-прикладного мистецтва, тож коли експонатів накопичилося багато, аби розмістити усі експонати – збудувала будинок. 

Тут вже понад 2 роки діє музей і завжди відкриті двері для мистецтвознавців та туристів. В експозиції чимало власних виробів в стилі - коренепластика, предметів декору, прикрас з екоматеріалів та раритетних елементів українського одягу та предметів побуту.

Будинок пані Галини – витвір мистецтва. Тут і фасад розписаний традиційними візерунками, і двері різьблені з дерева, подвір’я із тином та гніздом лелеки. Усе для того, аби перейнятися українським духом, знайти відгук генетичної пам’яті українця.

В її руках коріння, зрізи дерев, переплетені гілки стають чудернацькими та дуже привабливими елементами декору.

Унікальні вишивки та мереживні картини, ляльки-мотанки, дерев'яні ангели, пташечки, підкови, стародавні скрині з вишитими рушниками та сорочками, речі побуту, які вона купувала, привозила на Волинь, аби поповнити свою етнографічну колекцію – від усього захоплює дух.

З нагоди професійного свята відзначили дипломами працівників музейної справи Підгайцівської громади – директорку Звірівського музею прикладного мистецтва Галину Міндер, керівника музею в селі Хорлупи Віталія Протасюка, заступницю директора з навчально-виховної роботи Хорлупівської гімназії, засновницю музею у селі Хорлупи Мирославу Вовк.

Знайти садибу Галини Міндер у Звірові не складно, вона за 10 кілометрів від Луцька на трасі «Луцьк-Рівне», над дорогою є вказівник. Тут завжди чекають на гостей.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024