В Острозі до Міжнародного дня музеїв проведуть нічну екскурсію

18 Травня 2022, 12:10
В Острозі до Міжнародного дня музеїв проведуть нічну екскурсію АНОНС 375
В Острозі до Міжнародного дня музеїв проведуть нічну екскурсію

У Міжнародний день музеїв, який відзначають 18 травня, в Острозі відкриють виставку та проведуть нічну екскурсію місто містом. 

Заступник директора Державного історико-культурного заповідника Острога Андрій Брижук розповів, що з нагоди свята грандіозні заходи проводити не будуть, однак працівники музею запланували спеціальну програму, пише Горинь.інфо. 

«Цьогоріч ми не будемо проводити нічну екскурсію, яка так полюбилася острожанам та гостям нашого міста. Щороку ми змінювали тему й показували інші локації чи предмети. Ми обов’язково організуємо таку екскурсію після нашої перемоги. Поки триває війна, існує загроза повітряної тривоги, а безпека наших відвідувачів – це найважливіше. Також зазначу, що наш колега, який є головним сценаристом тематичних екскурсі наразі служить у Збройних силах України. То ж ми пропонуємо відвідати наші музеї за спеціальною програмою у вечірній час і випити кави, спостерігаючи захід сонця з балкону Острозького замку», – розповів директор заповідника.

Програма заходів до Міжнародного дня музеїв від Державного історико-культурного заповідника Острога:

  • 9:30 – 16:00 – тимчасові виставки на найвищому поверсі Острозького замку та першому поверсі Музею книги. Вхідний квиток – 15 грн.
  • 16:00 – авторська екскурсія Анатолія Хеленюка у Музеї книги та друкарства Острога.
  • 19:00-20:00 – екскурсії в Острозькому замку.
  • 20:00 – розмова за кавою на балконі Острозького замку – «Слава і честь: князі Острозькі на обороні рідної землі».
  • 20:59 – захід сонця з балкона Острозького замку.

Довідково. Щороку 18 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день музеїв. У календарі це свято з’явилося 1977 року, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums – Міжнародна рада музеїв) було ухвалено рішення про встановлення цього дня. І з 1978 року Міжнародний день музеїв відзначають щорічно більш ніж у 150 країнах світу. Ще однією традицією є те, що Міжнародна рада музеїв кожного разу обирає певну тематику святкувань. Цьогоріч тема Міжнародного дня музеїв – «Сила музеїв».

В Острозі розташовано аж чотири музеї. Комунальний заклад “Державний історико-культурний заповідник м.Острога” Рівненської обласної ради об’єднує 11 пам’яток архітектури та три музеї, ще один – Музей історії «Острозької академії». Щороку містяни й гості Острога чекають на цікаві та неординарні театралізовані або нічній екскурсії, які організовували музейники з нагоди свята.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром