«Танк в Іваничах немає ніякої історичної цінності», – директорка музею

18 Травня 2022, 11:42
Танк в Іваничах немає ніякої історичної цінності, – директорка музею 515
Танк в Іваничах немає ніякої історичної цінності, – директорка музею

Через російську агресію у багатьох містах України, у тому числі й на Волині, активізувалися процеси дерусифікації: демонтують танки, пам’ятники російським письменникам та радянські серпи з молотами. Проте в Іваничах танк продовжує стояти досі, хоча і не має ніякої історичної цінності.

Про це пишуть на сайті БУГ.

У коментарі директорка Іваничівського музею Лариса Куль розповіла, що танк встановили як елемент загальної композиції меморіального комплексу.

Читайте також: Назвали список вулиць Іваничівської громади, які перейменують

За її словами, його привезли в Іваничі приблизно в 70 роках з військової частини, що у Володимирі. Встановили його, як розповідають, до 30-річчя перемоги у Другій світовій війні (тоді, як говорили в радянській пропаганді – у «великій вітчизняній війні»). Однак офіційного документального підтвердження цьому в музеї немає.

«В музеї нема жодної інформації чи якихось документів щодо встановлення цього танка. У 1975 році він вже стояв як частина загальної композиції меморіального комплексу», – зазначила очільниця музею.

Директорка запевнила, що цей танк не брав участі в жодних боях за визволення Іваничівщини. Й, відповідно, не має ніякої історичної цінності.

«Іваничі визволяла танкова дивізія. Але не цим танком, що стоїть. Він до цього не має жодного відношення. І просто символізує перемогу», – зауважила Лариса Куль.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром