В Україні презентували Міжархівний пошуковий портал

14 Травня 2022, 11:03
В архіві.Фото ілюстративне 1085
В архіві.Фото ілюстративне

Пошуковий портал дає можливість доступу через єдине вікно до цифрових ресурсів архівів.

На днях в Укрінформі Державна архівна служба України презентувала Міжархівний пошуковий портал, який дає можливість доступу через єдине вікно до цифрових ресурсів архівів в режимі 24/7.

На презентації голова  Укрдержархіву Анатолій Хромов сказав, що це знакова подія, яка в перспективі змінить вектор діяльності державних архівів. 

«Ми не відмовилися від своїх планів, і сьогодні в умовах реального часу мільйонам користувачів світу навіть в умовах війни, ми можемо представити пілотну версію важливого ресурсу, який спрощує життя архівістів та користувачів». – зазначив Хромов.

На єдиній платформі з доступом через єдине вікно представлено цифрові ресурси трьох центральних державних архівів України, разом це майже 1,5 мільйона повнотекстових сканкопій архівних документів, до яких створили повноцінний пошуковий апарат. Йдеться про Центральний державний архів вищих органів влади та управління України, Центральний державний архів громадських об'єднань України, Центральний державний архів-музей літератури й мистецтва України. 

.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром