У Ківерцівській громаді священник не віддає ключі від церкви

13 Травня 2022, 15:43
Замок на дверях церкви, який повісив настоятель Михайло 777
Замок на дверях церкви, який повісив настоятель Михайло

Ініціативна група села Озеро Луцького (колишнього Ківерцівського) району отримала розпорядження від Владики Луцького і Волинського Михаїла про перехід Свято-Покровської церкви до Волинської єпархії Православної церкви України.

Це сталося 11 травня. Але священник Свято-Покровської церкви Михаїл досі не віддав ключі громаді.

До слова, 8 травня на зборах громади озерчани проголосували за вихід з московської церкви та перехід до ПЦУ.

Священник Михайло написав у поліцію заяву. Наразі невідомо, чи написав він заяву на всю громаду, чи конкретно на якихось представників громади села.

Коли ініціативна група отримала розпорядження про перехід церкви, вона поїхала до отця Михайла по ключі. Але той обернувся від представників ініціативної громади, сів у машину і поїхав. Коли селяни йшли за ним і просили дати ключі, він не відповідав. 

У цей час на представників ініціативної групи з розпорядженням біля церкви чекали селяни. Вони очікували, що зможуть помолитися всередині храму.  Але були змушені молитися на подвір’ї храму за зачиненими дверима. Деякі селяни пропонували зламати замок.

«Це пам’ятка архітектури, якщо ми її пошкодимо, потім матимемо проблеми із законом», – застеріг староста села Юрій Беденюк.

Зрештою, селяни вирішили написати заяву в поліцію від імені Свято-Покровської громади села Озера Луцького району з проханням перевірити діяльність священника Михайла Журомського.

Старосто села Озеро Юрій Беденюк опечатує двері церкви
Старосто села Озеро Юрій Беденюк опечатує двері церкви

Озерчани біля Свято-Покровської церкви
Озерчани біля Свято-Покровської церкви

Читайте також: Церква на замку та тітушки: у селі Озеро церква вийшла з УПЦ (мп)

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024