Всеукраїнський рейтинг «Книжка року»: список лауреатів у номінації «Минувшина» очолили книжки Романа Коваля, Романа Горака та Володимира В'ятровича

13 Травня 2022, 13:00
Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» 700
Всеукраїнський рейтинг «Книжка року»

Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» оприлюднив результати за 2021 рік. У номінації історичної літератури «Минувшина» назвали понад чотири десятки книжок-лауреатів.

Наприкінці лютого, як завжди, Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» планував оприлюднити результати. Російська навала перекреслила намір. Рішення нарешті оприлюднити лавреатів  постало 9 травня, коли, з одного боку, «побєдобєсна» промова путіна задемонструвала його стратегічну паніку, а з іншого – усе ще потужний потенціал його ж отруйної риторики – пише Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів. 

Усього оприлюднили 23 списки лауреатів у різних номінаціях. Історичну тематику об'єднала номінація «Минувшина». У розділі «Популярні видання / історична публіцистика» список лауреатів очолила книжка Володимира В'ятровича «Нотатки з кухні «переписування історії», у розділі «Дослідження / документи» – «Історія цивілізації. Україна. Том І.  Упорядник Михайло Відейко. Від кіммерійців до Русі (Х ст. до н.е. – ІХ ст.); Том ІІ. Упорядниця Олена Черненко. Від Русі до Галицького князівства (900–1256),  у розділі «Біографії / мемуари» – Роман КОВАЛЬ, Юрій ЮЗИЧ. «Микола Міхновський. Спогади, свідчення, документи».

Повні списки лауреатів у номінації «Минувшина»:

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024