У Радивилові продовжує працювати етнопарк Ладомирія

12 Травня 2022, 16:01
У Радивилові продовжує працювати етнопарк Ладомирія 613
У Радивилові продовжує працювати етнопарк Ладомирія

«Ладомирія» – це музей просто неба, де представлені майстерня ткацтва, скансен-локація, виставкова зала з відтвореними костюмами історичної Волині, автентична волинська кухня. 

Цей етнопарк не лише пропонує фотозони, цікаві дозвілля, а й майстер-класи з ткацтва та з пов'язування традиційних головних уборів. Туди на днях завітав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«У Ладомирії відчувається тисячолітній дух, традиції й багатство символів, звичаїв та обрядів українців. Особливо мене вразила відтворена оригінальна піч. Пам’ятаю, як малим у бабусі теж любив спати на такій грубі», – ділиться спогадами Віталій Коваль.

Наразі колектив етнопарку «Ладомирія» продовжує активно працювати та допомагати в умовах війни. А сама етнорезиденція стала місцевим волонтерським центром. Також на екскурсії в етнопарк запрошують усіх охочих.

«Ми відкриваємо двері наших локацій для вас. З радістю проведемо вам екскурсії і розповімо про результат нашої 12-річної роботи із дослідження і відродження культури, історії та етнографії Волині, познайомимо вас із прадавнім ткацьким ремеслом», – каже голова ГО «Центр дослідження та відродження Волині» Володимир Дзьобак.

А Віталій Коваль запрошує краян в  «Ладомирію», щоб підтримати своє, українське, адже нині, як ніколи, важливо знати свою історію, відновлювати культурну спадщину.

Додамо, що етнопарк «Ладомирія» є переможцем Ukraine Tourism Awards 2021 в номінації «Регіональний прорив року». Музей знаходиться у Радивилові, вул. Шкільна, 1.

Читайте також: Дубенщина: підприємство «Щедра нива» під час війни працює на максимальній потужності

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024