Академія сухопутних військ поділилась спогадами про загиблого Героя-волинянина Івана Антонюка

08 Травня 2022, 14:22
Іван Антонюк 564
Іван Антонюк

Земна стежина офіцера-волинянина обірвалася на Луганщині. Разом із побратимами ціною власного життя він зупинив ворожі танки, не дав їм прорватися у стратегічно важливому місці.

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного поділилася спогадами про свого загиблого на війні з росією випускника 2019 року, старшого лейтенанта Івана Антонюка на позивний «Антоніо» із села Купичів на Турійщині.  Спогади опублікували на сторінці Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у фейсбук.

Раніше Район.Турійськ інформував, що Іван Антонюк загинув у березні на Луганщині, його поховали у рідному селі Купичів.

Іван, який очолював «Молодий Народний Рух» на Волині, з початком російської агресії 2014 року свідомо долучився до спротиву ворогу і добровольцем пішов на фронт. За вісім років він пройшов шлях від солдата до командира роти, то ж знав, як приборкувати рашистів та сепаратистів.

Вже через рік після закінчення Львівського видового вишу, за значний особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність та самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов’язків лейтенант Іван Антонюк був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Всі, хто знав Івана, – а це і командири, і побратими, і представники засобів масової інформації, – стверджують, що загинув дійсно командир від Бога, фаховий офіцер, який досконало володів усіма зразками озброєння, які були у підрозділі; людина з беззаперечним авторитетом, щирий і надійний товариш, який завжди підставляв своє міцне плече і за потреби приходив на допомогу.

Ось як зворушливо попрощався з Іваном Антонюком у соцмережі журналіст Олександр Савченко.

 «Не стало відважного воїна-українця… Я був присутній, коли Іван після ротації прибув на Схід і оглядав ділянку оборони. Добре пам'ятаю, як ретельно він вивчав все довкола, планував, що саме і як потрібно поліпшити для того, щоб не дати окупантам прорвати лінію оборони. А ще, він згуртував довкола себе неймовірний особовий склад, який з честю і гідністю боронив і продовжує боронити нашу державу», – написав Олександр Савченко. 

24 ОМБр імені короля Данила пам’ятатиме відважного офіцера, який свято вірив, що перемога над ворогом – не за горами. У колективі добре відомі його слова, сказані під час останньої ротації на Світлодарській дузі про те, що «Ми – Королівські піхотинці, і ми чітко дотримуємось наказів командирів, інструкцій та домовленостей. Буде наказ взяти, наприклад, висоту – я чітко на всі 100% запевняю – ця висота буде взята. Я у своїх бійцях впевнений!».

Земна стежина лейтенанта обірвалася на Луганщині. Разом із побратимами ціною власного життя він зупинив ворожі танки, не дав їм прорватися у стратегічно важливому місці.

«У березні Іван планував відзначити з побратимами своє тридцятиліття, а згодом – одружитись із дівчиною великої та щирої душі, медичним працівником, яка рятує життя наших воїнів на полі бою. Та не судилося звити сімейне гніздечко, не судилося радіти щасливому щебету дітей… Україна для нього була понад усе!», – зазначили у дописі академії.

Указом Президента України Івана Антонюка нагородили орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня (посмертно) – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024