У Дубні вирішили демонтувати декілька пам’ятників радянської епохи

04 Травня 2022, 18:35
У Дубні вирішили демонтувати декілька пам’ятників 784
У Дубні вирішили демонтувати декілька пам’ятників

Позачергова 29 сесія Дубенської міської ради відбулася 3 травня.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Дубенської міської ради.

Під час сесійного засідання депутати прийняли низку важливих рішень щодо життєдіяльності міської громади.

Так, внесли зміни до бюджету міста провели перерозподіл коштів у межах раніше затверджених сум. Зокрема, на 800 тисяч гривень збільшили об'єм резервного фонду. 100 тисяч гривень виділили на вдосконалення системи оповіщення.

На тлі російської агресії важливу увагу під час сесії приділили проведенню у місті дерусифікації. Міські обранці проголосували за демонтаж пам’ятника Братська могила радянських воїнів і тувинських добровольців на вулиці Замкова, 1.

У даному контексті відбулося активне обговорення подальшої долі монументу героям танкової битви та пам'ятника герою радянського союзу І.І.Іванову. З цього приводу вирішили вивчити питання відповідними комісіями міської ради, провести обговорення з громадськістю міста для прийняття правового рішення.  

Також підтримали перейменування у Дубні кількох десятків вулиць, пов'язаних з росією чи комуністичним режимом. Ще одним рішенням депутати внесли зміни до комісії з найменування та перейменування вулиць, площ, провулків, інших об’єктів на території міста Дубно. До її складу увійшли науковці, депутати від кожної фракції, представники різних структурних підрозділів міської ради.

Загалом за підсумками позачергової сесії прийняли 18 рішень.

Читайте також: Бракує пального: у Дубні зняли з рейсів частину маршруток

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром