В Іваничах провели акцію на згадку про жорстоко убитих мирних українців

28 Квітня 2022, 10:05
В Іваничах провели акцію на згадку про жорстоко убитих мирних українців 600
В Іваничах провели акцію на згадку про жорстоко убитих мирних українців

Біля підніжжя пам’ятника розмістили чотири фотостенди із зображенням  кадрів знищених  українських міст.

У парку селища Іваничі біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають» відбулась патріотична акція на згадку про жорстоко убитих російськими окупантами мирних мешканців Бучі, Бородянки, Маріуполя та інших міст України. Подія відбувалась 26 та 27 квітня. Про це пишуть на сайті БУГ.

Захід організували за ініціативи жительки селища Олесі Халімон. Біля підніжжя пам’ятника розмістили чотири фотостенди, на яких зображені жахливі кадри знищених і розбомблених українських міст. На фото – повністю зруйновані багатоповерхівки, лікарні і школи, у яких ще два місяці тому вирувало життя.

Організатори зазначили, що акція мала на меті не лише показати, які руїни залишились в містах України через напад орків, а й вшанувати тисячі невинно вбитих українців. За бажанням кожен житель Іванич чи громади міг прийти до фотостендів, запалити і поставити лампадку та покласти квіти біля фотознімків зруйнованих міст.

Чимало людей скористалися такою можливістю і в такий спосіб вшанували жертв російських терористів.

Іваничівці, які взяли участь в акції, зізнались, що побачені на фото руїни їх жахають і ранять в саме серце. Кажуть, що без сліз дивитись на це неможливо. Адже за кожним знімком стоять тисячі постраждалих українців: загиблих, травмованих і тих, які остались без рідних домівок.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024