Володимир: в історичному музеї відбулася зустріч із письменником Валентином Собчуком

15 Квітня 2022, 14:20
Зустріч з Валентином Собчуком 670
Зустріч з Валентином Собчуком

На зустрічі з відомим літератором говорили про творчість та війну.

На днях у виставковій залі історичного музею ім. О. Дверницького міста Володимира відбулася зустріч з Валентином Собчуком, відомим журналістом і письменником, лауреатом літературної премії імені Антоновичів – повідомляють на фейсбук-сторінці закладу.

Народився цей письменник, зазначається в повідомленні,  на Волині, а свій професійний шлях журналіста розпочав у 1986 році в місті Дніпродзержинську кореспондентом  місцевої газети. У 1991-1995 роках був заступником головного редактора, потім головним редактором часопису Дніпродзержинської міської ради «Думка». З 1995 по 2001 роки — власкор, завідувач кореспондентського пункту газети «Закон і бізнес» у Дніпропетровській області.

Протягом 2008-2010 років був головним редактором газети «Правосуддя України». Працював у різних українських часописах. Нині головний редактор сайту Гостомельської селищної ради.
 
Валентин Собчук — автор понад 40 книг. У його літературному доробку поезія і прозові твори. Серед найвідоміших творів – поетичні збірки «Вокзали душ» «Приручене каміння», «Світло світанкової води», «Крона», «Біла гора», «Amore», прозові сатиричні твори «Пером і серпом», «І сміх і гріх», роман «Коло», збірки есеїв «На край моря» та «По святих місцях».
 
Автор захоплюється дослідженням історії України та давніх культур світу, що допомагає йому писати захопливі історичні повісті, серед яких «Агапіт», «Юс великий», «Сага про Ольвію», «Князь», «Літо на Парнасі».
 
Письменник ділився своїми спогадами про написання творів та власні історичні дослідження, археологічні експедиції, учасником яких пощастило бути, а також  побаченим у перші тижні війни в місті Ірпінь, у якому родина Собчуків проживає.
 
На захід прийшли мешканці Володимира та вимушені переселенці, які знайшли на Волині хоча б тимчасові домівки і відносне відчуття безпеки.
 
Завітав на захід, щоб познайомитися з Валентином Собчуком, ще один  талановитий волинянин –  історик, поет, підполковник, учасник АТО/ООС Сергій Яровенко. Він подарував  Валентину та  музею альманахи творів учасників АТО/ООС «Я в серці маю те, що не вмирає!», поділився своїми думками щодо війни, з болем та гордістю згадав побратимів, які віддали свої життя за незалежність України.
 

Валентин Собчук
Валентин Собчук

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024