Міністерство культури та інформаційної політики закликає ЮНЕСКО виключити рф з організації

04 Квітня 2022, 14:45
Міністерство культури та інформаційної політики закликає ЮНЕСКО виключити рф з організації 739
Міністерство культури та інформаційної політики закликає ЮНЕСКО виключити рф з організації
Міністерство культури та інформаційної політики України закликає ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з російської Казані в український Львів та виключити рф з лав організації. З 2014 року росія систематично порушує міжнародне гуманітарне право та міжнародні конвенції.
 
Щодня, починаючи з 24 лютого, рф хаотично кидає бомби на українські міста, вбиває українців, знищує будинки мирних людей. Країна-агресор не звертає уваги на пам’ятки архітектури й методично знищує українські культурні цінності, пише Міністерство культури та інформаційної політики.
 
«Країна, що розпочала війну та використовує свою культуру як інструмент пропаганди – не може бути членом ЮНЕСКО та впливати на рішення організації. Адже її дії свідчать, що вона не тільки не розділяє статутних цілей ЮНЕСКО, а й повністю їм протилежить. російські культурні діячі сьогодні стають рупорами нищівної кремлівської пропаганди і використовують в своїй риториці мову ненависті. Такій державі не можна надавати слово щодо захисту культури», – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.
 
російська армія вже почала знищувати Таврійський Херсонес та пошкодила Бахчисарайський палац кримських ханів – єдиний у світі зразок кримськотатарської палацової архітектури. Відомо й про інші руйнування та знищення культурних та історичних пам'яток в Україні.
 
Нагадаємо, що раніше ЮНЕСКО вже закликало російських окупантів припинити руйнування культурних цінностей в Україні. Таку декларацію 18 березня ухвалили на другому позачерговому засіданні Комітету з охорони культурної спадщини. 
 
Тоді рф також закликали дотримуватися зобов’язань відповідно до Гаазької конвенції 1954 року та ратифікувати Другий протокол до неї. Проте, це не дало результатів.
 
 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром