На Турійщині для переселенців організували екскурсію в Історико-культурний комплекс «Вовчак»

29 Березня 2022, 09:26
Екскурсія в Історико-культурний комплекс "Вовчак" 1193
Екскурсія в Історико-культурний комплекс "Вовчак"

Урочище Вовчак – це місце, де по-особливому відчувається український повстанський дух.

З ініціативи Західного відділу Українського інституту національної пам'яті та колишнього  міського голови Луцька Богдана Шиби на днях відбулася екскурсія для переселенців із Харкова та Києва в Історико-культурний комплекс «Вовчак. Волинська Січ», що на Турійщині. про це повідомляють на фейсбук-сторінці Західного відділу УІНП.

Для 20 гостей, які потерпають від нинішньої війни Росії проти України, ідеться в дописі, директор комплексу Василь Мазурик вклав у цю екскурсію всю душу, він емоційно і зі знанням справи розповів про найважливіші події національно-визвольної боротьби ОУН і УПА, про історію Вовчака, а також вшанували пам’ять повстанців на могилах в цьому урочищі.

Завдяки Михайлу Наумчику і Ганні Фурман, а також їхнім друзям, гостей частували грибною юшкою.
 
«Відвідання місць, де безпосередньо творилася історія завжди викликає цілу гаму почуттів. Урочище Вовчак саме є таким місцем, де абсолютно по особливому відчувається повстанський дух. Тут все наче дихає історією: криївки, музей, місця пам'яті. Щиро вдячні Лесі Бондарук та усім співробітникам музейного комплексу за прекрасну екскурсію, за такий собі день миру посеред війни», – поділилася враженнями харків’янка Марія Тахтаулова, начальниця Північно-східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті.
 
У перше в цьому місці повстанської слави, зазначає автор повідомлення, побувала і людина, яка, як журналіст, зробила дуже багато для висвітлення історії ОУН і УПА, коли працювала редактором газет «Шлях Перемоги», «Нація і держава» – Марія Базелюк. Свого часу вона очолювала Український комітет Антибільшовицького блоку народів, видавала журнал «Свобода народам!», їздила разом з українською делегацією з гуманітарною допомогою чеченцям, які воювали проти Росії, робила інтерв’ю з Джохаром Дудаєвим. Сьогодні вона вимушена покинути свою домівку поблизу Ірпеня і винаймати квартиру в Луцьку.
 
 
 
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024